bezár
 

színház

2023. 09. 05.
Két premierrel várja az érdeklődőket a Madách Színház az új évadban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két premierrel várja az érdeklődőket a Madách Színház az új évadban Két premierrel várja az érdeklődőket a Madách Színház új évada: szeptember 15-től a Pretty woman című musicalt, október 15. után pedig a Six című koncertmusicalt láthatja a nagyközönség a teátrumban.

 A Madách Színház hétfői közleménye szerint Szirtes Tamás és társulata intenzíven készül a legújabb premierre: a Pretty woman című non replika előadás próbái már tavasszal elkezdődtek, most pedig a főpróbaidőszak következik.

Szkéné színház

"Megterhelő próbaidőszakon vagyunk túl, amely abból a szempontból is egyedinek mondható, hogy a Pretty woman musicalt, és az októberben debütáló Six koncertmusicalt párhuzamosan készítette ugyanaz a kreatív csapat" - idézi a közlemény az alkotói folyamatról a Madách Színház igazgatóját és a darab rendezőjét, Szirtes Tamást.

Az összegzés felidézi, hogy a Brodway-musical adaptációjául szolgáló, Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével készült, az amerikai mozikban Pretty woman, majd a magyar filmszínházakba Micsoda nő! címmel 1990-ben bemutatott romantikus film története Vivian, a szeretetre vágyó escortlány és a sikeres üzletember szerelmi történetét mutatja be.

Mint írják, a később bemutatott Broadway-musical zenéjét Bryan Adams írta, a 1980-as '90-es évek rockzenéjének stílusában.

A szeptember 15-től látható előadás főbb szerepeket a megszokott módon, többes szereposztásban láthatják majd a nézők: Viviant Gubik Petra, Arany Tímea és Zámbó Brigitta alakítják, Edward Lewis szerepében Pesák Ádám és Solti Ádám látható majd. Új karakterként tűnik fel Happy Man, aki több szerepet játszik el és elmeséli a történetet: őt Borbély Richárd, Sánta László és Serbán Attila formálják meg. Vivian legjobb barátnőjét pedig Kecskés Tímea, Molnár Györgyi és Sári Évi alakítják - olvasható a közleményben.

A bemutatót követően a Pretty woman szereplői átadják a színpadot a VIII. Henrik angol uralkodó hat házasságát bemutató Six című koncertmusical szereplőinek. Az előadást október 15-től láthatják az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés