bezár
 

színház

2023. 09. 07.
Új standupsorozat indul
EGYéletem Mucsi Zoltánnal, Szinetár Dórával és Grecsó Krisztiánnal
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
EGYéletem címmel új, életrajzi stand up sorozat indul szeptember végén a Momkultban. Olyan ismert művészek állnak majd színpadra, mint Grecsó Krisztián író, Szinetár Dóra színész-, énekesnő vagy Mucsi Zoltán színművész, akik egy-egy színházi este keretein belül elmesélik az életüket.

„Az élet a legjobb forgatókönyvíró. Sokszor mondjuk ezt, de most a gyakorlatban is kipróbáljuk: egy-egy híres művész áll ki a színpadra a nézők elé és meséli el az életét. Valójában nap mint nap ezt csináljuk mindannyian. Elmeséljük a barátainknak, mi történt velünk. Főhőseink is ezt fogják tenni, persze nem véletlenszerűen. Minden estet sok-sok próba és ötletelés előz majd meg, hogy a néző egy érzelmes, sokszínű színházi élménnyel gazdagodjon.” – mondja az ötletgazda, rendező-producer Lévai Balázs, akinek olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint a Nagykarácsony, a Nyugati nyaralás vagy a Sohavégetnemérős.

„A forma leginkább egy stand upra vagy egy önálló estre emlékeztet, de számos olyan ötlettel is készülünk, amelyek látványossá és szórakoztatóvá teszik az előadásokat.” Korabeli fotók, újságkivágások, archív filmrészletek és más látványelemek varázsolják a főhősök személyes vallomásait színházi élménnyé. Az Egy életem célja elsősorban a szórakoztatás, ahol a főszereplők viccesen és önironikusan avatják be a nézőket életük legmeghatározóbb pillanataiba, de nem kerülik a mély és megható történeteket sem. Az estek végére – remélhetőleg – a nézők sokkal közelebb kerülnek a főhősök személyiségéhez és életéhez.

„Én a világbékét várom ettől az estétől és hogy az emberiség jobbá válik. Hogy megoldás születik végre a klíma válságra. De ha ezeknek csak kis része valósul meg a történeteimen keresztül, akkor sem leszek csalódott.” – mondta Mucsi Zoltán

„Izgatottan várom, hogy a nézők szeretnének-e igazán megismerni és megtudni, mi van a jól ismert történeteim mögött. Engem már annyian elemeztek az elmúlt négy évtizedben, hogy elegem lett: most én fogom elemezni saját magam. Aztán meglátjuk mire jutok.” – mondta Szinetár Dóra.

„Valamikor a kamaszkorom táján szétestem, hát most egy életem, egy halálom, ezen az estén megpróbálom összerakni magam.” – mondta Grecsó Krisztián, akivel szeptember 30-án, a sorozat első estjén találkozhatnak a nézők a Momkultban.

További időpontok:
október 29.: Szinetár Dóra
december 6.: Mucsi Zoltán

A további előadás időpontokat megtalálják a momkult.hu oldalon.     

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Szerelmi háromszög az első világháború árnyékában
Csehov Cseresznyéskertje a Katonában
színház

Elhangzott a Pécsi Harmadik Színházért rendezett jótékonysági esten

Más művészeti ágakról

Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés