bezár
 

film

2023. 09. 15.
Veszélyben a BIDF
A Budapest International Documentary Festival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Veszélyben a BIDF Veszélybe került a BIDF, jelenleg nincs esély a következő fesztivál megrendezésére.

A megítélt állami támogatás (Nemzeti Filmintézet), amely mindig is alacsony volt, idén minimál-költségvetésük mindössze 15 százaléka. Évek tapasztalatából tudják, hogy körülbelül milyen forrásokból tudják kiegészíteni az állami támogatást, és ismerve a lehetőségeket, a társadalom segítsége nélkül lehetetlen megrendezni azt a BIDF-et, amelynek színvonala az évek folyamán mindig nőtt.

Eközben azon dolgozik a stáb, hogy a 2024 január végén kezdődő 10. jubileumi BIDF még az eddigieknél is jobban szolgálja közönségét, mert míg hétről-hétre kisebb a tér, szűkül a nyilvánosság, a szabad ábrázolás lehetősége, az égetően fontos, érzékeny témák, azaz a valóság művészi ábrázolása nem tűnhet el.

Kérik, hogy akik Nézőként, Barátként, Civil Nagykövetként, Nemzetközi Zsűritagként, Moderátorként, Támogatóként, Szakértőként eddig is segítették a munkájukat, álljanak melléjük.

Itt találni információt a támogatás módjáról, akik segítenének a fesztiválnak. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés