bezár
 

film

2023. 10. 05.
Ismét jön a két napos Primanima Academy
A Primanima Filmfesztivál kiegészítő programsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Október 11. és 14. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivált Budaörsön. A fesztivál keretein belül a Primanima Academy szakmai platform fórummal, közönségtalálkozókkal és mesterkurzusokokkal készül, angol és magyar nyelven.

Az Academy a korábbiakban sikeresnek mutatkozó szakmai programból nőtte ki magát, idén október 13. és 14. között kerül megrendezésre. Célja a fesztivál erősítése és támogatása, a fiatal animációs alkotók integrálódását hivatott segíteni az animációs szakmába, továbbá a szervezők a generációk közötti párbeszéd fontosságát is nagyra becsülik és támogatják.

A pénteki programban szerepelnek angol nyelvű mesterkurzusok (A tévedés öröme – Alexander Gratzer, A stop-motion rejtelmei – Joseph Wallace) és egy fórum Tanítani haszontalan, kivéve, ha felesleges (?) címmel, amely olyan gyerekeket is értintő kérdéseket boncolgat, mint a művészet és a tanulás egymáshoz való viszonya, a kézírás, a rajzolás, valamint a zene művészeti szerepere és fontossága. E kérdéseket Kökéndy Ákos, Bódis Kriszta, Molnár Jacqueline, Maksai Kinga és Kele Fodor Ákos vitatják meg Somorjai-Pálvölgyi Nóra moderálásában.

Szombaton bemutatkozik a METU Anim, egy válogatást láthat a közönség az egyetem legjobb animációiból. A válogatás mellett Visky Ábel Mesék a zárkából című alkotását is vetítik, utána pedig a film háttérmunkálatairól és készítési folyamatairól tudhatnak meg többet a nézők a rendező és az operatőr, Kürti István társaságában.

A szakmai programot  Filip Pošivač Tom, Polli és a Varázsfényének magyarországi premier előtti vetítése és az azt követő beszélgetés zárja majd. Moderátorként Szabó Zsuzsa kérdezi a film magyar stábtagjait a bábanimáció különleges munkafolyamatának nehézségeiről és szépségeiről.

A teljes Primanima Academy szakmai program ingyenesen látogatható a budaörsi BABtérben és a Jókai Mór Művelődési Házban.
 

2022 októberében ünnepelte tizedik születésnapját a fesztivál
 

További információk a Primanima Filmfesztiválról ide kattintva érhetőek el.
 

Forrás és borítókép: Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Könyvbemutató másképp
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés