bezár
 

irodalom

2023. 10. 14.
A jövő hangjai: Z generációs novellapályázatot hirdet a Marie Claire
A pályázatra október 31-ig lehet jelentkezni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Marie Claire novellapályázatának célja, hogy kiterjessze a feltörekvő írói nemzedék hangját, csökkentse a korosztályok közötti kommunikációs szakadékot, valamint betekintést nyújtson a Z generáció tagjait foglalkoztató témákba. A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el, de az olvasók is közönségkedvencet választhatnak majd. 

A Marie Claire kíváncsi minden korosztályra, emellett fontosnak és előremutatónak tartja a nemzedékek közti kommunikációt. Novellapályázatukat a tudatos és nyitott Z generációsoknak dedikálják, mert ők a jövő Marie Claire-szerzői és -olvasói.

A pályázók két témában írhatnak novellát, amely szabadon választható, ezek címe "Mentális létem", valamint "Az AI és a jövőnk (Az MI és én)".

Egy szerző akár több pályaművel is jelentkezhet. Olyan szépirodalmi, prózai műfajban készült alkotásokat (novellákat) várnak a kiírás témájában, amelyek terjedelme szóközzel együtt nem több mint 5000 leütés. A pályázatra kizárólag az online regisztrációs felületen lehet jelentkezni az 1997–2010 között született korosztálynak. A beadott pályaműveket egy háromtagú szakmai zsűri bírálja el, amely tíz jelöltet választ ki az előzsűrizés során.

Fontos küldetésünknek tartjuk, hogy hangot adjunk a Z generációnak, hiszen ők azok, akiket a leginkább félreértenek – nemcsak mikro-, hanem makrókörnyezetükben is. A novella, mint műfaj remek lehetőség azok számára, akiknek korábban nem volt esélyük megszólalni” – hangsúlyozta Pácsonyi Daniella zsűritag, a Central Médiacsoport női digitálisportfólió-igazgatója és az nlc.hu főszerkesztője.

A szakmai zsűriben Trunk Tamás  újgenerációs márkatanácsadó és Szécsi Krisztián, a Refresher szerkesztő-újságírója kapott helyett. Az előzsűrizést követően november 10-én a marieclaire.hu-n közzéteszik a kiválasztott novellákat. Ezután az olvasók szavazatai alapján választják ki a közönségnyertes írás kategóriájának győztesét, míg a zsűri a szakmai díjat adja át a legszínvonalasabb műnek. A szakmai és közönségdíj nyertesének pályaműve is megjelenik teljes terjedelmében nyomtatásban a Marie Claire 2023/8. lapszámában. 

A pályázat október 31. éjfélig tart, ezt követően az elbírálási időszak november 9-én ér véget. November 10. és 19. között várják a közönség szavazatait, az eredményhirdetéssel pedig a december 6-án megjelenő Marie Claire magazinban találkozhatnak az olvasók.

Az októberi Marie Claire fókuszában is a Z generáció áll. A címlapon a legfiatalabb és egyben az első férfi sztár a magazin életében: Azahriah, aki kilépve a komfortzónájából egy női magazin címlapján pózol, és egy igazán mély interjúban fedi fel személyiségének újabb, eddig meg nem ismert rétegeit. „Ez a lapszám más, mint az eddig megszokottak, a magazin kilépett a szokásos keretei közül, tizen-huszonévesekkel vettük magunkat körül, együtt dolgoztunk, fotóztunk, interjúztunk” – mondta Tóth-Szántó Kriszta főszerkesztő. A lapban olyan Z generációs tehetséges fiatalok kerültek bemutatásra, akik érzékenyek a társadalmi igazságtalanságokra, tudatosak a lelki egészségüket illetően és nem áll távol tőlük, hogy pár évente újradefiniálják önmagukat: Sissi, Lil Frakk, Nagy Emma, Román Kati, Labrosse Dániel és Trunk Tamás adott interjút.

Marie Claire címlap

Bővebben a pályázat részleteiről:

www.marieclaire.hu/ajovohangjai-novellapalyazat

https://marieclaire.hu/nyeremenyjatek/2023/10/07/z-generacios-novella-palyazat-a-jovo-hangjai/

Az aktuális lapszámról bővebben: www.marieclaire.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés