bezár
 

zene

2023. 10. 20.
Három koreai koncert Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három koreai koncert Budapesten Három koreai koncert várja a közönséget novemberben Budapesten: Han Csi Ho zongoraművész a Budapest Music Centerben lép fel, a kétnapos Koreai Zenei Fesztivál részeként pedig Pek Hjun Dzsin és Lucid Fall énekes-dalszerzők adnak koncertet a Magyar Zene Házában. 

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Han Csi Ho zongoraművész a kortárs magyar zene jegyében lép fel november 2-án a Budapest Music Centerben, ahol Kurtág György és Ligeti György kortárs zenei művészetét hozza közelebb a közönséghez. A Koreai Kulturális Központ rezidens művésze ezzel az előadással zárja kétéves magyarországi tartózkodását, amely során szabadon kísérletezhetett zenei világának kitágításával. A németországi székhelyű koncertzongorista húszéves korára már egyéni előadói stílussal rendelkezett a német klasszikus zene színterén - olvasható a tájékoztatóban.

November 14-15. rendezik a Koreai Zenei Fesztivált a Magyar Zene Házában, ahol a szervezők Dél-Korea reprezentatív énekes-dalszerzőinek munkáit mutatják be. A Rímek és dallamok koncertsorozat a koreai nyelvű dalszövegek esztétikájába nyújtanak betekintést. A közönség a koncerten magyar fordításban is élvezheti a dalszövegek nyelvezetét - írják a tájékoztatóban.

A fesztivál első napján lép színpadra Pek Hjun Dzsin, aki színészként, kortárs művészként, installációs művészként, performanszművészként és zenészként is alkot. Mindezek mellett a dél-koreai pansori popzenekar, a Leenalchi tagjával, Csang Jan Kju-val közösen alapított Uhuhboo Project énekese. Pek Hjun Dzsin vezetésével, a dzsessz és a kortárs határán mozgó, öt zenész által alkotott formáció lép színpadra a Magyar Zene Házában - áll a közleményben.

Másnap ad koncertet Lucid Fall, aki zenészként, íróként, filmzeneszerzőként és földművesként is tevékenykedik. Jelenleg mandarin- és citromtermesztőként éli a gazdálkodók életét a Koreai-félsziget legdélebbi területén található Csedzsu-szigeten, miközben továbbra is folytatja zenei pályafutását. A budapesti koncerten zongorából, gitárból és ütősökből álló formációval lép színpadra.

Lucid Fall vegyészmérnökként a Szöuli Nemzeti Egyetemen diplomázott, majd a világ egyik legjobb műszaki egyetemén, a Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetemen szerzett doktori fokozatot. Zenéje nagy elismerést váltott ki szépségükről és líraiságukról híres dalszövegeinek köszönhetően, amelyek "lágy dallamokba burkolva engednek betekintést a társadalom rejtett aspektusaiba" - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés