bezár
 

art&design

2023. 10. 27.
A Romani Design története a Hagyományok Házában
November végéig látogatható a kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy érdeklődésre való tekintettel a világ első roma divatstúdiójának történetét bemutató Romani Design - Aktivizmussal a tradíciókért című kiállítás meghosszabbítva, november 30-ig látható a Hagyományok Háza Kallós Zoltán kiállítótermében - tájékoztatták a tárlat szervezői csütörtökön az MTI-t.

A Romani Design 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a roma közösségek társadalmi és kulturális integrációját - idézték fel a közleményben, hozzátéve, hogy a divatstúdió az első, széles körben ismert márka, amely büszkén reprezentálja a roma kultúrát, valamint annak kapcsolódásait a magyar kultúrához.

A Hagyományok Házában augusztus óta látható tárlat a márka alapítóinak és tervezőinek, Varga Erikának és testvérének, Varga Helenának a munkáin keresztül mutatja be a roma népművészetet és kulturális örökséget.

A kiállítás kurátora Czingel Szilvia, október 28-án 15 órától, november 2-án és 16-án pedig 17 órától várja tárlatvezetéssel az érdeklődőket.

Mint írták, a márka alapítói és tervezői kollekcióikat egy-egy általuk közvetíteni kívánt üzenet mentén hozzák létre, új szintre emelve a divat mint aktivista művészet eszköztárát. A divattervezés mellett a tervezők munkájának szerves részét képezi a tehetséggondozás és a közösségfejlesztés is.
 

Képek forrása: Romani Design facebook oldal

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés