bezár
 

irodalom

2023. 11. 11.
A Kelet-Nyugati Alkotóműhely Hosszú Hétvégéje
2023. december 1-2-3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hosszú Hétvége néven hirdetett háromnapos progamsorozatot a Kelet-Nyugati Alkotóműhely december 1-3-ig, melynek helyszíne az RS9 Színház.

Ám ez alkalommal egy kis csavarral gazdagodik a programsorozat, az alkotóműhely hívószava ugyanis a "Buborék".

A helyszín ez alkalommal az RS9 Színház, ahol képzőművészeti kiállítással, színdarabokkal, irodalmi és filmes programokkal, koncertekkel és tematikus workshoppokkal, valamint meglepetésporgramokkal és résztvevőkkel várják az érdeklődőket és érdeklődőket és a vállakozó kedvű alkotókat az összművészetiség jegyében.

Hosszú hétvége

Jegy-és bérletinformáció hamarosan.

Mindenkit szeretettel vár a Kelet-Nyugati Alkotóműhely, melynek jelmondata: „Kulturális közösség a közösségi kultúráért!"  Olyan frissen alakult formáció ez, „mely nemzetünk kulturális sokoldalúságát, összetettségét igyekszik kiaknázni és a művészet világában érvényesíteni. Nekünk, közép-európaiaknak mindig is két véglet között kellett választanunk. Jobbra vagy balra, keletre vagy nyugatra, előre vagy hátra. Azért jöttünk létre, hogy hidat képezzünk az ellentétek között, hogy újszerű megvilágításba helyezzük bipolaritásunkat, hogy rámutassunk annak pozitív és negatív oldalaira, kísérletet tegyünk saját identitásunk és létezésünk jelenidejű szemléletére" - hangzik az Alkotóműhely ars poeticája. 

A társulat tagjait is a sokszínűség jellemzi. A Kárpát-medence több országából, a szélrózsa minden irányából származó közösségről van szó, akik eltérő tapasztalataikat egybevetve egy újfajta művészi párbeszéd kialakítására törekszenek. Az előadó-művészet egyik legfontosabb, ma is érvényes célját vallják magukénak: egyének tömegéből közösséget alkotni.

Az eseményről további információ a Kelet-Nyugati Alkotóműhely Facebook-odalán, valamint a weboldalon

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Kali Ágnes Megvakult angyalok című kötetéről
Interjú Grecsó Krisztiánnal
A Nyitott Műhelyben mutatta be a Látó Szépirodalmi Folyóirat az októberi számukat
Október 16-án bemutatták Áfra János legújabb verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés