bezár
 

art&design

2023. 11. 17.
Átadták a Ludwig Múzeum Arttransfer-díját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Versényi Anna debreceni iskolapszichológust KÉPesek című művészeti programja kapta idén a Ludwig Múzeum Arttransfer-díját.

Versényi Anna a hátrányos helyzetű kamaszok számára szervezett depresszió és önsértést megelőző, a mentális egészség helyreállítását célzó művészeti programjáért érdemelte ki az elismerést.

A KÉPesek egy olyan komplex, lelki egészségmegőrző és kreativitást fejlesztő, divergens tanulási módszereket is érintő egyéves kurzus, amely a kortárs művészetek beemelésével zajlik.

A tájékoztató szerint a zsűri méltatásában kiemelte, hogy a szakember példaértékűen építi be a kortárs művészetet az önismereti és más problémás esetekkel foglalkozó klienseinek munkájába. A szakmai grémium két további pályázatot emelt ki: a ROM projektet, amelyben Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig. Garami Gréta a Deák 17 Galéria igazgató helyettesének munkáját pedig azért értékelte a zsűri, mert ifjúsági és gyermekgaléria vezetőjeként képes volt nyitni a demenciával élő idősebb korosztály irányába, együttműködve a Gödöllői idősotthonnal, illetve elmélyült foglalkozásokat valósított meg.

A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesültek. A második fordulóba bejutott pályázati anyagokat elérhetők a díj honlapján.

Idén ötödik alkalommal írta ki a Ludwig Múzeum a díjpályázatot, amelyre olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várta, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.

Az idei téma a gondoskodás volt, kapcsolódva a Ludwig Múzeum ezévi kerettémájához, s vele a Vigyázat, törékeny! / Handle with care című kiállításhoz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
art&design

A Fától az erdőt című kiállításról

Más művészeti ágakról

A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Rőhrig Eszter: Ephyra, szerelmem, Napkút Kiadó, 2023


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés