bezár
 

film

2023. 11. 24.
Tajvani Dokumentumfilm Napok
December 1-jén és 2-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 1-jén és 2-án hetedik alkalommal rendezik meg a Tajvani Dokumentumfilm Napokat a fővárosi Corvin Moziban.

A kétnapos, ingyenes filmfesztiválon az elmúlt évek legjobb négy tajvani dokumentumfilmjét vetítik mandarin nyelven, magyar és angol felirattal. Minden filmet rövid, magyar nyelvű pódiumbeszélgetés követ. Az esemény a természetrombolást és a technikai fejlődést a természetvédelemmel szembeállító Az eltűnt pillangó című különleges dokumentumfilm vetítésével kezdődik - írták a közleményben.

A programban szerepel még az Asszony a vadászösvényen című alkotás, amely a nők vadászkultúrában betöltött fontos szerepét, a női vadászok világát mutatja be.

A beharangozó szerint a Ha én már nem leszek című dokumentumfilm Yang San-eii sorsát követi, akinek sosem volt saját otthona és ötvenévesen úgy dönt, hogy saját erőből épít egy házat a hagyományos japán ácstechnikát alkalmazva, amely nélkülözi a szögek használatát. Az évtizedekig tartó építkezés alatt családja megélhetése kizárólag a feleségétől függ. A filmben a családi egységet megtörő változások, egzisztenciális válság és az összetartozás eltérő értelmezései teszik próbára a családtagokat.

A Corvin Moziban bemutatják még az És házam messze-messze még című dokumentumfilmet is, amely a Délkelet-Ázsia és Tajvan közti vendégmunkásrendszer kegyetlen valóságát tárja a nézők elé.

A Taiwan Dox - Tajvani Dokumentumfilm Napokat a Tajpej Képviseleti Iroda és a Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány rendezi. A vetítésekre az ingyenes jegyek a mozi pénztárában igényelhetők - olvasható a közleményben.

További információk a Taiwan Dox Facebook-oldalán

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés