bezár
 

film

2023. 11. 27.
Németországi fesztiválon díjazták Moldovai Katalin filmjét
Az Elfogy a levegő az ifjúsági zsűri díját kapta meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Moldovai Katalin első mozifilm rendezése, az Elfogy a levegő kapta az ifjúsági zsűri díját a 72. alkalommal megrendezett Mannheim-Heidelberg Nemzetközi Filmfesztiválon.

A díjat a film társforgatókönyvírója Palóczi Zita vette át csütörtök este Mannheimben - áll a közleményben.

Emlékeztetnek: a magyar mozikban is látható Elfogy a levegő történetét megtörtént események inspirálták. A film főszereplője, Ana (Krasznahorkai Ágnes) irodalmat tanít, diákjaival és kollégáival egyaránt jó a kapcsolata, a gimnázium megbecsült tanára. Az egyik szülő váratlanul feljelenti egy film ajánlása miatt. A tanárnő fellebbezése láncreakciót indít el, amelynek következtében a kollégái és a gimnázium igazgatónője is fokozatosan ellene fordul.

Moldovai Katalin első mozifilmje, az Elfogy a levegő a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával, a Magma Cinema, Spot Film, Salamandra Film és Digital Fiction Studios gyártásában valósult meg.

Főszereplői: Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Sándor Soma, Dimény Áron, Bölönyi Zsolt és Lőrinc Ágnes, producere Muhi András, Moldovai Katalin. A forgatókönyvet Palóczi Zita és Moldovai Katalin írta. A filmet Táborosi András fényképezte, vágója Soltész Orsolya, zenéjét Cári Tibor szerezte.

A film világpremierje a nagy presztízsű torontói fesztiválon volt a nyár végén, azóta sikerrel szerepel a külföldi seregszemléken, Varsóban, a franciaországi Arras-ban és legutóbb Thessaloniki nemzetközi filmversenyén díjazták.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
irodalom

Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés