bezár
 

art&design

2023. 11. 28.
Idén is lesz Hungarocomix
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képregény Szövetség 2005 óta rendszeresen megszervezi év végi képregényes eseményét, a Hungarocomixot. A rendezvény elsősorban karácsony előtti képregényvásár, ahol szinte a teljes hazai választék megtalálható egy helyen, beleértve azokat a limitált példányszámban megjelenő kiadványokat is, amelyek nem kerülnek országos terjesztésbe. A kínálatot angol és más idegen nyelvű képregények és kiegészítő termékek színesítik.

A rendezvényen részt vesz számos ismert hazai képregényalkotó, köztük Fazekas Attila, Marabu, Németh Gyula, László Márk, Sváb József, Benczédi Anna, Fritz Zoltán, Tebeli Szabolcs, Lakatos István, Vincze Nóra és Felvidéki Miklós, akik dedikálják is a műveiket. Szintén jelen lesz Kertész Sándor a képregénytörténeti kiadványaival. Nemzetközi vendégeink a magyar, horvát és ukrán alkotókból álló csoport, a The Random Factor Comics Collective tagjai.

A Hungarocomixra időzített újdonságok között szerepel a Blacksad, a Lucky Luke, a klasszikus Fantasztikus Négyes, a Paper Girls és a Walking Dead legújabb kötete, az Orgyilkos Osztály befejező része, a Marvel legnagyobb hőseit bemutató sorozat Én vagyok Vasember című kötete, a Kockás és a Fekete-Fehér Kockás legfrissebb száma és a Fazekas Attila-életműsorozat 5. kötete. Az új magyar képregények közül kiemelkedik az 1956-os témájú A népet szolgáltuk, a Magyar rocktörténet és a Ciceró Könyvstúdió által szervezett pályázat díjnyertes műveit tartalmazó Átváltozások antológia. Új sorozatok is indulnak, többek között a BolygóvándorA démoni út nagymestere és a Nathan Never.

A rendezvényen 20 képregénykiadó, 20 egyéni alkotó és alkotócsoport, valamint 6 kereskedő állít önálló standot, lefedve a teljes aktuális hazai képregénykínálatot.

A gyerekek számára interaktív programokat szervezünk Gregor Lilla, Lamm Lenke és Tóbiás Tamara vezetésével. Nyolc ismert képregényrajzoló pedig arra vállalkozik, hogy két óra alatt élőben készít el egy-egy kétoldalas képregényt, amelyekből később kiadvány fog megjelenni. A rendezvényen részt vesznek képregényes és filmes vonatkozású jelmezt öltő cosplayerek, akikkel lehet közös fényképet készíteni.

A színpadi programban alkotók és alkotócsoportok mutatkoznak be, valamint sor kerül egy kiadói kerekasztalbeszélgetésre is.

A Hungarocomix 2023 helyszíne újra a Lurdy Rendezvényközpont, időpontja 2023. december 3., 10 és 16 óra között. Idén a vásártér szervezésében partnerünk a V26 Képregénybolt.

Az eseménysorozatról további információk itt érhetőek el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés