bezár
 

zene

2023. 12. 12.
Five Finger Death Punch jövő júliusban Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Five Finger Death Punch jövő júliusban Budapesten Jövő nyáron visszatér Budapestre napjaink egyik legsikeresebb heavy metál/hard rock zenekara. A Las Vegas-i Five Finger Death Punch európai turnéja keretében 2024. július 9-én a Barba Negrában ad koncertet.

A többszörös platinalemezes 5FDP novemberben fejezte be amerikai stadionturnéját a Metallicával. A zenekar jövő májusa és júliusa között Európa húsz országában mutatja be AfterLife című legutóbbi albumát, és ismert slágereit.

A 2024-es koncertsorozat egybeesik a Metallica M72 című turnéjának európai részével, amelyen az 5FDP továbbra is fellép vendégként a világ nagy stadionjaiban. A nyári turné önálló 5FDP-koncertjein az előzenekar a Ice Nine Kills lesz.

A Five Finger Death Punch 2005-ben alakult, az induló tagságból napjainkra ketten maradtak: az énekes Ivan Moody, valamint a magyar születésű gitáros-dalszerző, Báthory Zoltán. Mellettük Andy James gitározik, Chris Kael basszusgitáron játszik, Charlie Engen pedig dobol.

Már második lemezük, a 2009-ben kiadott War Is the Answer túllépte az egymillió eladott példányt. A csapatot a 2013 és 2015 között megjelent három album, a The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell - Volume 1 és Volume 2, illetve a Got Your Six tette az évtized egyik legsikeresebb metálbandájává.

A Five Finger Death Punch energikus koncertjeiről híres, dalaik már több mint 9 milliárd streamingnél tartanak. Az 5FDP-nek 2007 óta huszonnyolc kislemeze szerepelt a Top 10-ben, tizenöt közülük vezette is a Billboard rock játszási listáját, és csak az elmúlt öt évben rekordnak számító tíz listavezető dala volt. Eddig kilenc stúdióalbumot készítettek, számos amerikai és nemzetközi díjat kaptak, az alapító gitáros, a magyar származású Báthory Zoltán nemrég egy karakterként még a népszerű Call of Duty videojáték-sorozatba is bekerült.

A 5FDP gyakran játszik fesztiválokon, és világszerte megtölti az arénákat. A csapat legutóbb tavaly júliusban járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában adott koncertet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés