bezár
 

film

2023. 12. 13.
Csütörtöktől reppennek a Valami madarak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtöktől vetítik a mozikban a Valami madarak cím magyar vígjátékot, Hevér Dániel első nagyjátékfilmjét, amely Szacsvay László és Kizlinger Lilla főszereplésével készült.

A rendezőt és Kertész Zsanett forgatókönyvírót az Életrevalók című nagy sikerű francia vígjáték inspirálta, és találkoztak is a film két alkotójával, Olivier Nakache-sal és Éric Toledanóval magyarországi látogatásuk során.

A Valami madarak egy generációkon átívelő különleges barátságról mesél, a főszereplő, Béla (Szacsvay László) egyedül élő makacs öregúr, aki nehezen viseli a változásokat. Egy kisebb baleset után fia idősek otthonába küldi, onnantól úgy érzi, hogy az egész világ összeesküdött ellene. Ettől kezdve egyetlen cél vezérli, hogy minél hamarabb kijusson az intézményből, tervében egy másik kívülálló lesz a társa, a 17 éves, vadóc Zoé (Kizlinger Lilla), aki büntetésből dolgozik az otthonban.

A film rendezője Hevér Dániel, forgatókönyvírója Kertész Zsanett, operatőre Nagy Marcell, producere Dreissiger László, co-producerei Juhász Péter, Blik Dániel és Romwalter Judit, látványtervezői Nyitrai Anna és Gelsi Zoltán, vágója Csabai Attila, zeneszerzője pedig Kozma Kata.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés