bezár
 

színház

2023. 12. 13.
Átadják az Arany Medál-díjat
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Átadják az Arany Medál-díjat Esztergályos Cecília színművész, Parti Nagy Lajos író-költő, Jordán Adél, Sodró Eliza, Trill Zsolt színművészek és Gauder Áron filmrendező vehetik át idén az Arany Medál-díjat.

Szerdán tartják az Arany Medál-díjak 15. átadási ünnepségét a fővárosi Bethlen Téri Színházban. A kitüntetést hat kategóriában adják át.

Szkéné színház

Az év írója kategóriában Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas író-költőt; az év színésznője kategóriában Jordán Adél színművészt; az év színésze kategóriában pedig Trill Zsolt Jászai Mari-díjas színművészt ismerik el. Az év filmrendezője Gauder Áron Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró; az év legígéretesebb fiatal tehetsége pedig Sodró Eliza színművész lett. Az életműdíjat Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színművész veheti át.

A tájékoztatás szerint az Arany Medál-díj kulturális közönségdíj, amelyet Navarrai Mészáros Márton kulturális újságíró, lap- és könyvszerkesztő alapított 2008-ban. A kitüntetésre minden évben egy-másfél hónapig lehet szavazni a világhálón, valamint a fővárosi Bethlen Téri Színházban, a 6színben, a Játékszínben, az Eötvös 10-ben, valamint a debreceni Apolló moziban és a Miskolci Művészetek Házában.

Eddig hetvennél több művész vette át az Arany Medál-díjat, például Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Bánsági Ildikó, Básti Juli színművész, Fekete Ibolya, Szász János, Till Attila, Enyedi Ildikó filmrendező, valamint Nádas Péter és Háy János író. Az Arany Medál-díj az adott évi színházi, filmes és irodalmi teljesítményt ismeri el a közönség szavazatai alapján.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés