bezár
 

színház

2023. 12. 29.
A Recirquel sikerprodukciójával zárul a szlovéniai óév
Ljubljana legrangosabb kulturális központjában debütál a Recirquel Solus Amor című produkciója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szilveszterkor Közép-Európa egyik legnívósabb kulturális központjában, a ljubljanai Cankarjev domban mutatja be nagysikerű Solus Amor című produkcióját a Recirquel. A Vági Bence rendezte kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző előadást idén már az ötödik országban állítják színpadra, a december 31-i szlovéniai lesz a társulat háromszázharmincadik fellépése 2023-ban. 

December 30-án és 31-én Szlovéniában zárja az évet a Recirquel. A társulat először lép fel a szomszédos ország legjelentősebb kulturális központjában, a Cankarjev dom 1500 férőhelyes nagytermében. A Vági Bence rendezte Solus Amor című produkciót idén öt országban mutatták be, a többi között Brazília legfontosabb cirkuszi fesztiválján, valamint a Cannes-i nemzetközi táncfesztiválon, ahol a Recirquel volt az egyetlen magyar fellépő.

Szkéné színház

A 2020-ban debütált Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A Recirquel rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, a társulat művészei több mint háromszáz alkalommal álltak színpadra, Magyarország mellett Brazíliában, Franciaországban, Svédországban, Romániában és Skóciában. Az IMA című immerzív produkció augusztusban elsöprő szakmai és közönségsikert aratott a világ legnagyobb művészeti fesztiválján, az Edinburgh Fringen. A Vági Bence rendezte előadást négy hét alatt mintegy 10 ezer néző látta, a The Times kritikusa a fesztivál legegyedibb cirkuszművészeti alkotásaként jellemezte az IMA-t, amely sikerének köszönhetően Dél-Koreától Londonon át Kanadáig számos meghívást kapott a világ vezető művészeti intézményeitől és kulturális programszervezőitől.

Solus Amor Magyarországon legközelebb január 8-án látható a Müpa Fesztivál Színházban.

A képek forrása: Székely Lilla Flóra, Hirling Bálint

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés