bezár
 

art&design

2024. 01. 05.
Még látható a Barabás Miklós kiállítás
A 19. századi magyar képzőművészet egyik legmeghatározóbb mesterének műveit bemutató tárlat január 14-ig látható a Magyar Nemzeti Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rajz mestere című kiállítás tavaly szeptemberben, Barabás Miklós halálának 125. évfordulója alkalmából nyílt meg. A 125 művet felvonultató tárlat - néhány ismert festmény mellett - elsősorban olyan rajzokat és akvarelleket mutat be, amelyekkel korábban még nem találkozhatott a közönség.

A tárlat átfogja a teljes grafikai életművet: így a korai munkák mellett Barabás itáliai képei, a pályafutása csúcsára érő művész akvarelljei, a korabeli fürdőéletet bemutató grafikái, litografált arcképeinek sorozata, valamint Barabás néhány késői alkotása is megtekinthető a tárlaton.

A kiállítás érdekessége, hogy a rajzok, akvarellek közül néhány egészen nagy méretben, illetve nagyító segítségével is tanulmányozható a kiállítótérben.

A tájékoztató szerint a kiállításhoz kapcsolódóan január 9-én 19 órától online tárlatvezetésen ismerhetik meg az érdeklődők Barabás Miklós művészetét, január 10-én 16 órától Hessky Orsolya, január 12-én 16 órától pedig Dsupin Luca, a kiállítás kurátorai mutatják be a tárlatot, valamint január 13-án 15 órától Bellák Gábor művészettörténész Barabás és Petőfi címmel tart előadást 19. századi művészetünk és irodalmunk két jelentős alakjáról.

Fotó: Magyar Nemzeti Galéria hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Alex Garland: Polgárháború


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés