bezár
 

irodalom

2024. 02. 05.
Prémium irodalom a veszprémi Holtszezonban
A krimitől a Platon Karataevig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2024. február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvényét, a Holtszezon Kortárs Irodalmi Fesztivált. A veszprémi eseményen 4 napon keresztül, 10 helyszínen, több mint 70 programmal várják a szervezők az irodalom szerelmeseit.

A fesztivál eredeti koncepciójához hűen a Holtszezon elsősorban az irodalom azon határműfajaira helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek ugyan, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Így számos program várja majd a krimi, a fantasy vagy éppen a képregény műfajának kedvelőit, de rengeteg koncertet és zenés-irodalmi estet is találhatunk a programok között.

Az előadók és meghívott vendégek sorában szerepel majd többek között Varró Dániel, aki a Túl a Maszat-hegyen című könyvének második részébe kalauzolja el a kicsiket és a nagyokat egyaránt, Harcsa Veronika és zenésztársai Tandori Dezső és Sziveri János költeményeinek zenés feldolgozásával repítik el a közönséget egy különleges világba, de Lackfi János, Grecsó Krisztán és a 30Y zenekart is színpadon láthatjuk majd.

A különböző előadások és beszélgetések mellett a fesztivál nagy hangsúlyt fektet a közönség bevonására, az alkotótevékenység népszerűsítésére is, éppen ezért számos workshop – képregényrajzolás, street art, dalszöveg- és kreatív írás műhely – várja majd a látogatókat. A POKET zsebkönyvek, a krimi és fantasy műfaj, valamint a Platon Karataev zenekar rajongóit pedig külön tematikus helyszíneken fedezhetik fel régi és új kedvenceiket.

A közönség bevonása

A fesztivál legtöbb programja ingyenes, de néhány esemény látogatása jegyvásárláshoz vagy regisztrációhoz kötött.

A fesztivál igyekszik szem előtt tartani az egyenlő esélyű hozzáférést is, ezért több program jelnyelvi tolmácsolással egészül ki, a vakok és gyengénlátók számára pedig képzett önkéntesek nyújtanak majd segítséget az egyes helyszíneken.

X

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés