bezár
 

zene

2024. 02. 24.
Café Bach az Óbudai Társaskörben
Avagy milyen is volt egy igazi 18. századi koncertélmény?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 21-én 19 órai kezdéssel az Anima Musicae Kamarazenekar ad barokk tematikájú koncertet az Óbudai Társaskörben – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal.

Március 21-e a legnagyobb zeneszerző, Johann Sebastian Bach születésnapja, amelyet szerte a világon koncertekkel ünnepelnek. Az Anima Musicae Kamarazenekar – Dinyés Soma, mint barokk-szakértő izgalmas anekdotákkal kalauzolja végig a nézőket – zenei időutazásra repíti közönségét, egy csésze finom kávé kíséretében, amelynek az Óbudai Társaskör ad otthont.

Bach lipcsei évei alatt nemcsak a Tamás-templom karnagya volt. A kulturális élet egyik meghatározó helyszínén, a Zimmermann kávéházban alkalmanként működő zenekar, a Collegium Musicum vezetőjeként ő és tehetséges gyermekei is részt vettek a zenei szeánszokon. A koncerten hangulatosan berendezett nézőtér várja az érdeklődőket kis asztalokkal, ahol részesévé válhatnak a művészi folyamatnak, mint ahogy ez a 18. századi Lipcse meghatározó helyszínén is történhetett.

A műsorban Bach ikonikus műveinek részletei mellett – mint például a h-moll szvit, a C-dúr hármasverseny, a D-dúr zenekari szvit és a Kávékantáta – felcsendülnek kamaraművek, valamint dalok az Ana Magdalena Bach-füzetből is.

Dinyés Soma rendszeres fellépője Magyarország klasszikus zenei életének. 1995-ben megalapította az Ars Longa Ének- és Kamarazenekart, melyben a barokk zene historikus előadásmódja új eszmei alapokon éledt meg. Az előadóművész a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Fesztiválzenekar és más neves zenekarok tagjaként rendszeresen játszik orgonán és csembalón continuót. Tanítóként is aktív: 1999-től szolfézst és zeneelméletet oktatott a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, 2018 óta a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya.

Ezen az estén az Anima Musicae Kamarazenekar barokk-szakértőjeként kalauzolja végig közönségét a műsoron, izgalmas anekdotákkal tarkítva Bach zenei világát.

Négyzetes kép a leadben és fejléc kép: Anima Musicae Kamarazenekar

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés