bezár
 

zene

2024. 02. 22.
Nemzetközi balettválogató lesz a hétvégén Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi balettválogató lesz a hétvégén Budapesten Nemzetközi balettválogatót tartanak a hétvégén Budapesten. A Grand Audition idei eseményén az előválogatást követően 145 fiatal mutatkozhat be a külföldi társulatoktól érkező szakemberek előtt a Magyar Táncművészeti Egyetemen (MTE).

Az MTE szerdai közleményében felidézik, hogy a Párizsban és Barcelonában évek óta megrendezett Grand Auditiont tavaly tartották meg először Budapesten, és az első magyarországi válogató sok szerződési ajánlatot hozott a fiatal baletthallgatóknak.

prae.hu

Az idei válogatóra Ernst Meisnertől, a Holland Nemzeti Balett junior társulatigazgatójától Raimondo Rebecken, a karlsruhei Staatsballett vezetőjén keresztül Nicolas Le Riche-ig, a Svéd Királyi Balett vezetőjéig jelentős szakemberek érkeznek - emelik ki a közleményben.

Mint írják, a Magyar Táncművészeti Egyetem célja visszakerülni a nemzetközi balettvilág térképére. Ebben a munkában komoly lehetőség a Grand Audition, amelynek Magyarországra érkezésében nagy szerepe van Nagy Tamás balettművésznek, aki az MTE Művészeti Tanácsának elnökeként segíti az intézmény munkáját.

A közleményben idézik Nagy Tamást, a Magyar Állami Operaház és a Holland Nemzeti Balett korábbi vezető magántáncosát, aki elmondta: Fodorné Molnár Mártával, az MTE rektorával a modellváltás óta kiemelten fontosnak tartják a rendezvény Budapestre csábítását.

A társulatvezetőknek, igazgatóknak itt módjuk van a Grand Audition nagy szakmai tudással rendelkező csapata által válogatott fiatalokból a kétnapos színpadi produkciók alapján kiválasztani a nekik leginkább tetsző táncosokat - emelte ki, hozzátéve: a tavalyi esemény sok szerződésajánlatot hozott, remélik, ismét sokan tudnak kiemelkedő művészi színvonalat képviselő társulathoz csatlakozni a budapesti hétvége eredményeként.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés