bezár
 

zene

2024. 03. 07.
Izo FitzRoy is fellép a Jazzpikniken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izo FitzRoy is fellép a Jazzpikniken Izo FitzRoy is fellép augusztus 1-jén a Paloznaki Jazzpikniken, a csütörtöki nyitónap Anastacia koncertjével folytatódik.

Augusztus 1-jén, a Jazzpiknik 0. napján a DJ páros, Andrew J és Dan von Schulz nyitja meg a nagyszínpadot, őket követi a brit díva, Izo FitzRoy, aki tavaly Veszprémben adott első ízben koncertet Magyarországon. Az énekesnő blues-soul-gospel alapú dallamai idén nyáron a Balaton-felvidéki jazzfaluban hallhatók.

Az énekesnő-dalszerző-zongorista harmadik stúdióalbumának turnéján lép a magyar közönség elé. A Jalapeno Records gondozásában megjelent, Oscar de Jong - a Kraak & Smaak alapítója - produceri közreműködésével készült A Good Woman című albumának dalain a 21. századi egyedülálló nők sorsáról énekel.

Izo FitzRoy stílusa elsősorban a Janis Joplin-féle nyers erőből építkezik, de nagy hatással voltak rá Bill Withers dalszövegei is. "Szólókarrierje előtt kórusokban énekelt, saját kórust is vezetett, így nem volt kihívás számára a legjobb gospel csapatot maga mögé állítani a színpadon, ami tökéletes kiegészítő karakteres hangjához és az őket kísérő soul zenészek játékához" - áll a közleményben.

Kép forrása: Paloznaki Jazzpiknik

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés