bezár
 

irodalom

2024. 03. 09.
Gál Ferenc kötetbemutató Szegeden
Március 19-én 20 órától a Jazz Kocsmában
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
A Törzsasztal Műhely következő vendége Gál Ferenc költő lesz, március 19-én 20 órától bemutatják Ház körüli munkák című verseskötetét a Jazz Kocsmában, a szerzővel Szutorisz Szabolcs beszélget, zenét Török Dénes szolgáltat az este folyamán. A bemutató előtt 18 órától nyitott íróműhelyt tartanak pályakezdők számára a szerző részvételével.

Az angyalok mostanra eltűntek Gál Ferenc költészetéből, és az „…őrangyal / helyett csak az a lankadt fikusz / áll jobb felől mögötted”. Maradt a bársonyember is a függöny mögött, aki megtöri a csöndet. A versek számozottan követik egymást, mint legújabb jelenetek a bábuk életéből. Augusztus továbbra sem enged, és az elvarratlan szálakról kiderülhet, hogy valaki már elvágta őket. A fények összevisszaságában a boncmester dolgos alakja tűnik fel a szerző ötödik kötetében, és egy félmosoly valaki mástól, aki mindig jelen van, bármi is történjék.

Gál Ferenc 1961-ben született Budapesten, Szentendrén él. Ennyi az, amit életrajz címén Gál Ferenc az olvasó elé tár. Szeret a folyó sodorvonalából nézelődni, vacsorát tálalni, gyümölcsöt aszalni - ezek már csak a kötet állításai. Látjuk még mozdonytemetőnél és az apa hamvaival autóstoppolni, szaunakabinban és kávéházban, mutatványos bódéjánál és átvágni a hegyeken mézért. Mi igaz ebből, mi gyökerezik az élettörténetben és mi a képzeletben, a beszélgetésből kiderülhet.

Szutorisz Szabolcs 1990-ben született Szolnokon, Szegeden él. Szerkesztő, rendezvényszervező, a Törzsasztal Műhely alapítótagja, a Tricikli Fesztivál egyik főszervezője. Alulról építkező közösségi projektek, tervezetlen utazások és nyugalmas főzések éltetik.

Török Dénes 1990-ben született Szegeden, ott is él. A szegedi Artur és splitmold formációk tagja, a Gribedli Stúdió alapító hangmérnöke és az SZTE ÁOK Anatómiai Intézetének oktatója. Szabadidejét legszívesebben alvással tölti.

Az eseményen való részvételt itt, a Facebook-eventnél lehet jelezni.

Gál Ferenc kötetei megvásárolhatók a Prae Kiadó webshopjában.

A plakátot  Telek Borbála tervezte.

Ház körüli munkák

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Dev Patel: A Majomember
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés