bezár
 

zene

2024. 03. 13.
Idén is lesz Wagner-kurzus a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is lesz Wagner-kurzus a Müpában A Budapesti Wagner-napokhoz kapcsolódva április 9-én nyolc előadásból álló sorozatot indít a Müpa, az ELTE és a MűGond Richard Wagner kivételes alkotásáról, A Nibelung gyűrűjéről - közölték a szervezők.

A Wagner kincse kurzus A Nibelung gyűrűje sokoldalú értelmezésére vállalkozik: irodalomtudományos, építészeti, logisztikai és zeneesztétikai oldalról közelít Wagner főművéhez, nem feledve a Ring magyar fordításának és a librettó eredetijének összevetését sem - olvasható a Müpa ismertetőjében.

Április 9-től a nyolcalkalmas sorozatban az érdeklődők Fischer Ádám, a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője; Gunther Zsolt Ybl-díjas építész; Kovács Sándor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa; Márton László, a Nibelung-ének fordítója; Rockenbauer Zoltán művészettörténész; Hoványi Márton, a MűGond vezetője és az ELTE oktatója, valamint Kovács Brigitta, a Müpa komolyzenei főmunkatársa segítségével járhatják körbe a német zeneszerző mesterművét.

A Müpa, az ELTE és a MűGond hármas koprodukciója a tavaly több mint 200 hallgatót vonzó kurzus folytatása. A tájékoztatás szerint a kurzuson való részvétel nem igényel előtanulmányt és sok újdonságot kínál a tavalyi hallgatók számára is, mivel az előadók az előző szériához képest újabb nézőpontokból bontják ki A Nibelung gyűrűjét és annak kultúrtörténeti hátterét.

A ciklus 2024 júniusában a Budapesti Wagner-napokon ismét négy egymást követő estén lesz látható a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben - közölte a Müpa.

Kép forrása: a MÜPA hivatalos Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés