bezár
 

színház

2024. 03. 25.
Századik alkalommal látható A diktátor a Vígszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Századik alkalommal látható A diktátor a Vígszínházban Az emblematikus filmből készült zenés színpadi átiratot ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével láthatja a közönség századik alkalommal március 25-én.

A Vígszínházban először 2018. októberében mutatták be a Chaplin-család engedélyével létrejött előadást. A mű színpadi változatát Vecsei H. Miklós és Vörös Róbert mellett a produkciót rendező Eszenyi Enikő jegyzi.

Szkéné színház

A közleményben kiemelik, hogy egy legendás filmet feldolgozni mindig nagy kockázattal jár, de az előadás népszerűsége - eddig csaknem 100 ezren látták - azt mutatja, ez a változat képes humorral, mégis empátiával mesélni a hatalom természetéről és az áldozatok világáról.

A diktátorban beugrásokkal együtt az elmúlt években 30 színész és 20 táncos lépett színpara. A 100. előadás főbb szerepeiben ifj. Vidnyánszky Attila, Wunderlich József, Hajduk Károly, Szilágyi Csenge és Lukács Sándor lesz látható.

A közleményben ifj. Vidnyánszky Attilát idézik, aki kiemelte: büszke erre a 100 előadásra. "Először is azért, mert a főpróba előtt nem gondoltam volna, hogy ebből egyáltalán bemutató lesz, másodszor azért, mert az egész színházat igénybevevő csapatmunkáról van szó, harmadrészt pedig azért, mert sikerült fejlődni, újrafogalmazni ezalatt a pár év alatt a darabot."

Hozzátette: a mozgások és a rengeteg öltözés miatt az egész csapatnak megterhelő az előadás. Komoly felkészülést igényel fizikailag is. Van úgy, hogy három réteg ruhában kell görkorizni, mégis azok közé a darabok közé tartozik, amit öröm játszani, egy nap akár háromszor is.

Kép forrása: a Vígszínház weboldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés