bezár
 

irodalom

2024. 03. 27.
Tíz kerületben valósulhat meg a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz kerületben valósulhat meg a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozása Tíz tervezet kapott lehetőséget a Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti feldolgozására, így tíz fővárosi kerületben kelhetnek életre a regény történetei - tájékoztatta a pályázatot kiíró Füge Produkció az MTI-t.

A Füge Produkció felhívására 42 pályamű érkezett. A pályázatra a főváros egyesítésének 150. évfordulójára készült Budapest Nagyregény fejezeteinek helyspecifikus művészeti akciókban történő feldolgozására vártak javaslatokat - közölték.

A pályázat öttagú zsűrije tíz tervezet megvalósítását támogatta. A nyertesek között neves színházi műhelyek és pályakezdő alkotók, kortárs táncos és képzőművészeti megközelítések egyaránt megtalálhatóak, az események májustól szeptemberig valósulnak meg.

A készülő terveket a közönség is megismerheti a Budapesti Tavaszi Fesztiválon a május 3-án tartandó prezentáción a Kolibri Színházban. A házigazda társulat másnap, május 3-án mutatja be a 6. kerületi fejezet alapján fejlesztett Urbán legendák című új, "színházi audió-sétáját".

A Budapest Nagyregény Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Könyvfőváros program keretében, a Budapest Brand gondozásában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral és a Kultúrkombinát Kft-vel együttműködésben, a Fővárosi Önkormányzat és a Kreatív Európa Alap támogatásával valósult meg - áll a közleményben.

Kép forrása: a Füge Produkció weboldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés