bezár
 

zene

2024. 04. 05.
Váczi Eszter és a Quartet a Pesti Színházban
Lemezbemutató koncert és kulturális est június 6-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Váczi Eszter és a Quartet 2024-ben hét év után adja ki legújabb, immáron ötödik albumát, Lesz majd úgy címmel. Az album elkészítése során az Artis Jus-díjas szövegíró Váczi Eszter a kortárs irodalom egyik elismert alakjával, Mesterházy Balázs költővel dolgozott együtt, a VEQ-től megszokott, kompromisszumot nem ismerő, magas minőségű jazz-zenét egyben a zene és az irodalom, a dalszöveg és a versszöveg közötti játékká, egy sajátos, de mindenki számára fontos, megkerülhetetlen kérdéseket boncoló világ születésének terepévé téve.

Az ebből a párbeszédből születő, a jazz és az irodalom határterületein mozgó album bemutatójára 2024. június 6-án 19 órától kerül sor a budapesti Pesti Színházban. Eszter szándékai szerint az est nem egyszerűen lemezbemutató koncert, és ennyiben nemcsak zenei est lesz, de a koncertet megelőzően Juhász Anna kulturális menedzser moderálása mellett a szerzők meglepetésvendég részvételével művészeti kerekasztal-beszélgetés formájában beszélgetnek zene, szöveg, dalszöveg és versszöveg viszonyáról, a közös alkotómunkáról, arról, hogy miképpen született meg az új lemez anyaga, hogyan történt a saját, egyedi szövegvilágok találkozása, kinek milyen az irodalomhoz való viszonya.
 

Mesterházy Balázs
Mesterházy Balázs
 

Váczi Eszter
Váczi Eszter
 

A Váczi Eszter és a Quartet 2002-ben alakult, első lemezük 2009-ben jelent meg, amelyet további három LP és egy EP követett. A zenekar névadó énekesnője a Artis Jus-díjas Váczi Eszter jazz-énekesnő (korábbi zenekarai: JAZZ+AZ; Szörp).
 

VeQ

Diszkográfia:
Vissza Hozzád (2009, arany- és platinalemez)
Eszter Kertje (2011)
Belső Tenger (2014)
Mégsem múlik el (EP, 2016)
Egy perc (2017)
Mesterházy Balázs hétkötetes író, költő. Könyvei a Jelenkor, a Kalligram és a Prae kiadók gondozásában jelentek meg.


Váczi Eszter

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés