bezár
 

színház

2024. 04. 25.
Bemutatók a Békéscsabai Jókai Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatók a Békéscsabai Jókai Színházban Tizenkét bemutatót tervez a 2024/2025-ös évadban a Békéscsabai Jókai Színház - közölte Seregi Zoltán igazgató.

Seregi Zoltán ismertetése szerint a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán négy bemutatót terveznek az új évadban. Radó Denise rendezi Pekár Gyula műve alapján a Kastély kölcsönbe című vígjátékot; Tege Antal rendezésében mutatják be Mikszáth Kálmán regénye alapján A Noszty fiú esete Tóth Marival című színművet.

Szkéné színház

Emellett két zenés darabot is láthat majd a közönség: Jókai Mór születésének 200. évfordulója alkalmából a Szegény gazdagok című regényből készült Fatia Negra című musicallel készülnek, amit Katkó Ferenc rendez Kocsák Tibor zenéjére. Seregi Zoltán pedig egy különleges Shakespeare-előadást visz színre: a fiatalokat megszólító Hamletrock című darab dalszövegeit Zalán Tibor, zenéjét pedig Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse jegyzi.

Az igazgató elmondta, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban két bemutatót terveznek. Szabó Magda Kígyómarás című színművét Pataki András rendezésében láthatja a közönség. A darabban három szerepet az Újszínház, nyolc szerepet pedig a békéscsabai színház színészei játszanak. Az előadás az Újszínház repertoárjának részeként Budapesten is látható lesz - közölte az igazgató, hozzátéve, hogy a másik bemutató Tersánszky Józsi Jenő A kegyelmes asszony portréja című vígjátéka lesz, amit Halasi Imre állít színpadra.

Négy gyermekeknek szóló előadással készülnek: bemutatják a Vuk mesemusicalt Tarsoly Krisztina rendezésében. A Viharsarok Táncszínházzal közös produkció lesz egy betlehemes játék Gárdonyi Géza Karácsonyi álom című műve alapján, Koltay Gábor rendezésében. A Szent Anna-tó legendája című erdélyi mesét Csurulya Csongor rendezésében mutatják be, A Péter és Pál Lustaországban című meseoperettet pedig Bozsó József rendezésében láthatja a közönség.

A stúdiószínházban a tervek szerint két darabot láthat a közönség. Zalán Tibor Idegenek és ismerősök című "lélekhorrorját" Herczeg T. Tamás rendezi. Az előadást szeptember 20-án mutatják be a Munkácsy 180 emlékév részeként, és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg. Bartus Gyula írta és rendezi az egyfelvonásos Marie Antoinette - Harc a lelkekért, avagy a királyság vége című misztériumjátékot, emellett a tervek szerint bemutatják Varsányi Anna Legjobb barátnők című kétszereplős vígjátékát is.

Seregi Zoltán kitért arra is, hogy a Lázár Ervin programba A holdbeli csónakos című előadást jelölik, amelynek a bemutatója május elején lesz.

A bérletmegújítás április 29-től május 17-ig tart; új bérletet május 21-től lehet vásárolni.

Kép forrása: a színház honlapja

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés