bezár
 

színház

2024. 04. 27.
ESCAPE - A Donkihóte-projekt a Városmajorban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ESCAPE - A Donkihóte-projekt a Városmajorban Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad: az ESCAPE - A Donkihóte-projekt című darab premierjét július 5-én tartják a Városmajorban.

"Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és gémervilág" - ilyen és ehhez hasonló témákból építkezik a két színház koprodukciójában készülő új magyar darab.

Szkéné színház

Az előadás szövegkönyvét Závada Péter, Varga Zsófia, valamint az előadás rendezője, Kovács D. Dániel jegyzi.

A közleményben a rendezőt idézik, aki elmondta: kiindulási pontként Cervantes Don Quijote-ját választották, és megvizsgálták, hogy a kortárs popkultúrában hogyan jelenik meg az aktív, világot jobbítani akaró hős története. "Főszereplőnk nem a lovagregények, hanem a számítógépes játékok világába menekül egy olyan generációsnak mondható pánik elől, amelynek gyökere a kortársaim körében - és magamon is - tapasztalt felnőni képtelenség" - mondta a rendező.

A virtuális valóságba menekülés jelenik meg az előadás látványvilágában is. A Schnábel Zita tervezte díszlet a városi dzsungel hatását kelti, amelyben az utcakép valósághű elemei mosódnak egybe a számítógépes játékok látványát idéző vetítéstechnikával.

Újvári Bors és Fekete Máté médiadizájnerek kifejezetten az előadáshoz készítenek a történetnek megágyazó virtuális világot. Szintén a gémerek által ismert karakterekből és helyzetekből inspirálódnak a jelmezek, amelyek tervezője Nagy Fruzsina, valamint az előadás zenei világa is, amely Keresztes Gábor munkája.

A darabban az Örkény Színház társulatának kilenc színésze - Hajduk Károly, Tenki Réka, Borsi-Balogh Máté, Kókai Tünde, Nagy Zsolt, Zsigmond Emőke, Terhes Sándor, Vajda Milán és Jéger Zsombor - lesz látható.

A darabot a július 5-i bemutató után július 6-án és augusztus 13-án is játsszák a Városmajorban. A produkció a 2024/2025-ös évadban az Örkény Színházban lesz látható.

Bővebb információ az előadásrról a https://varosmajoriszinpad.hu/eloadasok/escape-a-donkihote-projekt-3/ linken érhető el.

Kép forrása: az Örkény Színház hivatalos Facebook oldala
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

gyerek

Családi program 2024. június elsején
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
irodalom

Krasznahorkai László Zsömle odavan című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés