bezár
 

színház

2024. 04. 29.
Gyermek- és ifjúsági színházi biennálé Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyermek- és ifjúsági színházi biennálé Kaposváron Huszonöt előadásra, valamint változatos szakmai- és kísérőprogramokra várja az érdeklődőket a XI. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé, amelyet május 6. és 10. között rendeznek a somogyi vármegyeszékhelyen.

A Kolibri Színházban működő ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében sorra kerülő seregszemlén a 2022 után bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, színházi nevelési programok vesznek részt korosztályok szerint csoportosítva - adta hírül honlapján az ASSITEJ Magyar Központ.

Szkéné színház

A nemzeti versenyprogramba huszonkét darab került, az alkotásokat Cziráki Judit dramaturg, fordító, művészeti tanácsadó több mint száz pályázott produkcióból választotta ki. A biennálé nemzetközi programját neves határon túli és külföldi társulatok képviselik. Az ötnapos rendezvénynek a Csiky Gergely Színház, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Szivárvány Kultúrpalota és a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont.

Kitértek rá, a ciprusi Still Theater Group Still! A szobor, ami bejárta a világot című előadásával érkezik, míg a Ljubljana Puppet Theater a tavalyi Színházi Olimpián bemutatott Alagút című produkcióját hozza el Kaposvárra. A fesztivált a Csiky Gergely Színház Túl a Maszat-hegyen című előadása zárja.

Az ASSITEJ Magyar Központ a Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a biennálét, a versenyprogramban helyett kapott legjobbnak ítélt produkciót Üveghegy-díjjal jutalmazza a szakmai zsűri. A versenyprogram mellett szakmai beszélgetéseket, konferenciát is tartanak Kaposváron.

A biennálé részletes programja a https://assitej.hu/biennale/biennale-2024/ oldalon érhető el.

Kép forrása: Csiky Gergely Színház Kaposvár - Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Dev Patel: A Majomember


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés