bezár
 

film

2024. 05. 04.
Rövidfilmverseny diákoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rövidfilmverseny diákoknak Az ENSZ bécsi Információs Szolgálata Rajtunk múlik a jövő címmel diákoknak szóló rövidfilmversenyt hirdetett: olyan alkotásokat várnak, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek - közölték a szervezők csütörtökön.

A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet egyedül vagy osztályával közösen. A rövidfilmek hossza legfeljebb három perc lehet, egyéb megkötés nincs. A versenyre szeptember 20-ig lehet jelentkezni a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül.

A versenyt a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén, valamint a török iskolákkal együttműködésben hirdeti meg - áll a közleményben.

A verseny idei témája: Béke - Tisztelet - Erőszakmentes kommunikáció. A verseny célja, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz az emberi jogokat és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikkét, és lehetőséget biztosítson a diákok számára, hogy észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban. A beérkezett filmeket nemzetközi zsűri értékeli. A díjazott rövidfilmet december 4-én mutatják be a Bécsi Városházán a this human world nemzetközi filmfesztivál keretében.

A versenyt nemzetközi szinten az ENSZ partnerszervezetei népszerűsítik, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban pedig a helyi oktatási intézmények is meghirdetik - írták.

Kép forrása: UNIS Vienna

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés