bezár
 

zene

2024. 05. 28.
Komolyzenei minifesztivál a Kiscelli Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komolyzenei minifesztivál a Kiscelli Múzeumban Komolyzenei minifesztivált rendeznek a Kiscelli Múzeumban a 20. Határtalan design kiállításhoz kapcsolódva június 13-tól. A zárókoncertet június 16-án rendezik meg a Zeneakadémia Solti Termében.

A harmadik alkalommal megvalósuló komolyzenei minifesztivált 3, 2, 1 a Határtalanban címmel rendezik meg - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

prae.hu

Mint írják, a komolyzenei minifesztivál tematikája a Cseh Zene Évéhez kapcsolódik. A sorozat három koncertjét a Kiscelli Múzeum templomterében június 13. és 15. között, záró koncertjét pedig a Zeneakadémia Solti Termében június 16-án tartják.

A koncertek előtt Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia textilművész kurátori tárlatvezetést tart a Határtalan design című kiállításban.

A sorozat címe - 3, 2, 1 a Határtalanban - a zenei formációkra - trió, duó és szólókoncertekre - utal, amelyeken minden alkalommal cseh szerzők, Georg Anton Benda, Antonín Dvorák és Leos Janácek művei is elhangzanak.

Június 13-i, csütörtöki triókoncerten Varga István (cselló), Varga Oszkár (hegedű) és Csalog Gábor (zongora) lép színpadra. A műsoron Dvorák, Brahms és Schubert művei szerepelnek.

A június 14-i duókoncerten Matuska Flóra (cselló) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Janácek, Fauré, Chopin és Debussy művei hallhatók.

A június 15-i szólókoncertet Fábri Flóra (csembaló) adja, Érzékeny utazások címmel. A műsoron Benda, Burney, Haydn, Marianna von Martines, Ernst Wilhelm Wolf és Carl Philipp Emmanuel Bach művei hallhatók.

A sorozatot Smetanától Janácekig címmel önálló koncert zárja június 16-án 19 órától a Zeneakadémia Solti Termében. A koncerten a fiatal cseh zongorista, Matyás Novák és három fiatal magyar előadó, Matuska Flóra (gordonka), Varga Oszkár (hegedű) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Műsorukat Dvorák, Janácek és Smetana műveiből állították össze. Az est különlegessége, hogy Smetana Moldva című, eredetileg zenekarra komponált darabja is elhangzik, Matyás Novák zongorára készített átiratában.

A koncertsorozat a Cseh Zene Évéhez és a 20. jubileumi Határtalan design összművészeti programsorozathoz kapcsolódóan a Zeneakadémiával és a Cseh Centrummal együttműködésben, az NKA és a BTM - Kiscelli Múzeum támogatásával valósul meg.

Kép: Kiscelli Múzuem Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Horváth Iván (1948-2024)
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés