bezár
 

irodalom

2024. 06. 07.
Koreai irodalmi felolvasás az Irodalom éjszakáján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koreai irodalmi felolvasás az Irodalom éjszakáján Az Irodalom éjszakája budapesti programsorozatának részeként Szon Honggju írói világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők pénteken a Gül baba türbéjében.

Szon Honggju Kedd folyó című novelláját Kiss Marcell műfordításában Lukács Ádám és Kiss Gergely Máté színészek olvassák fel magyar jelnyelvi tolmácsolással.

prae.hu

Az 1975-ös születésű Szon, a szöuli Dongguk Egyetem bölcsészkarán végzett. Első írásai 2001-ben jelentek meg, munkásságát számos díjjal elismerték, 2018-ban elnyerte Dél-Korea legrangosabb irodalmi díját, az I Száng-díjat is. A közlemény szerint Szon Honggju kritikusai egyedülálló képzelőerejét és humorát emelik ki, amellyel könyörtelenül tárja fel az emberi lét igazságait.

A Koreai Kulturális Központ először 2022-ben vett részt az Irodalom éjszakáján, és azóta is minden évben a koreai kortárs irodalom legjelentősebb szerzőit mutatja be a magyar közönségnek.

A Budapesten szerdán kezdődött háromnapos programsorozatban huszonnégy ország szerzőinek műveiből hangzanak el részletek. A téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak, a "túlsó part".

A budapesti felolvasások egyik helyszíne a Koreai Kulturális Központ könyvtára és a máskor nem látogatható tetőterasza, ahol cseh, román és szlovák szerzők szövegeit olvassák fel színészek.

Az első Irodalom éjszakájára 2006-ban Prágában került sor, Magyarországon 2016-tól rendezik meg minden évben az eseményt 2019 óta Budapest mellett Debrecenben is, ahol idén május 31. és június 2. között tartották meg - áll a közleményben.

Fotó: Irodalom Éjszakája Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége

Más művészeti ágakról

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés