bezár
 

film

2024. 06. 14.
Elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője Életének 69. évében kedden elhunyt Schubert Gusztáv, a Filmvilág főszerkesztője - tudatta a szerkesztőség szerdán a Facebook-oldalán.

Mint írják, Schubert Gusztáv rövid, de súlyos betegség után múlt éjjel hunyt el családja körében.

prae.hu

A lap főszerkesztője a Filmvilág legrégebbi állandó munkatársa volt, aki több mint négy évtizeden át dolgozott a szerkesztőség tagjaként, előbb rovatvezető (1986), majd főszerkesztő-helyettes tisztségben (1998-2010).

Balázs Béla- és Cs. Szabó László-díjas filmes szakíróként a lap létrejöttének legfontosabb közreműködőjét jelentette, legyen szó a tartalmi összetételről, az egységes színvonal biztosításáról, valamint a technikai és anyagi feltételek megteremtéséről - olvasható a közleményben.

Kiemelték, Schubert Gusztáv példaértékű, fáradhatatlan küzdelmet folytatott a Filmvilág fennmaradásáért. "Nem csupán főszerkesztői pozíciójában, de már jóval azelőtt is a Filmvilág meghatározó munkatársa, a motorja volt - és amennyiben rajtunk múlik, ezután is az marad" - írják a szerkesztőség tagjai.

Schubert Gusztáv 1955. december 3-án született Dunaújvárosban. 1980-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának irodalom-történelem szakán. 1980-tól 1985-ig - magántanárként - irodalmat tanított, 1981 óta publikált, 1986-tól a Filmvilág rovatvezetője, 1998-tól főszerkesztő-helyettese, 2010-től főszerkesztője volt.

Munkáját 1999-ben Balázs Béla-díjjal, 2021-ben Cs. Szabó László-díjjal ismerték el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés