bezár
 

art&design

2024. 06. 17.
A 24. ARC közérzeti pályázat kiírása
A pályázatok leadási határideje: 2024. július 26. 12:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 24. ARC közérzeti pályázat kiírása A 24. ARC közérzeti pályázat az idén is felelősségteljes, igazságkereső és felszabadító képkészítésre hívja a pályázókat.

Részlet a pályázati kiírásból:

„Szüleid? Gyerekek? Sógorod? Vejed? Macskád? Anyósod? Tesód?

Házasodsz? Válsz? Terhes vagy? Apa leszel? Kutyát veszel? Megint válsz? Megint házasodsz?

Feleséged gyereke a te lányod? Anyád harmadik férjénél laksz, mióta anyád újra összejött a másodikkal? A férjed előző barátnőjétől született gyerekét is te neveled? Apád a szomszédotok, és anyád új férjével jár futni? Nagymamád két hete jött rá, hogy leszbikus, pedig a családban már évtizedek óta megy a pletyka erről, de meg kellett várni, hogy maga jöjjön rá? Te a kutyáddal alszol, a férjed meg kint pecózik a kanapén a macskával? Tesód barátnőjének unokatesójával jársz, és nálatok találkoztak életükben először?

A család az vajon mi? Te tudod? Nemzetünk nagyjai tudni vélik, de ezt ők sem gondolhatják komolyan. A család az kaotikus, alakváltozó, meghatározhatatlan és megfoghatatlan közeg, ami egyszerre a legnagyobb boldogság és a legnagyobb teher.

Mert miből másból vennénk a motivációt az életünkhöz, ha nem abból a szeretetből, együttlétből, abból a tonnányi konfliktusból, a családtól kapott jó és rossz mintákból, az örömből és fájdalomból, amit kapunk a családunktól?

A család egyszerre csodálatos és elátkozott csoportosulás, ahol a szerepek vidám és önkényes összevisszaságban, követhetetlenül cserélnek gazdát és a rend csak pillanatnyi állapot, mert hosszú távon ez is csak egy megvalósíthatatlan elmeszülemény, hiszen minden változik benne egyik pillanatról a másikra, és sosem tudod igazán, hol is helyezkedsz el benne – valami miatt mégis úgy érzed, biztonságban vagy az egész káosz kellős közepén.

Az anya se mindig biztos, minden más meg végképp az aktuális értelmezés kérdése. Mert ki a testvér? Ki a nagyi? Ki a keresztapa, a nagybácsi, az unokahúg? Hogy férhet bele, hogy a tanárod vagy a szomszéd anyáskodik feletted, és ez neked még be is jön? Hogy a legjobb barátodra úgy tekintesz, mint a kedvenc testvéredre? Hogy a portásnéniről úgy gondoskodsz, mintha a nagymamád lenne? És hogy lehet az, hogy bármelyik ismeretlen, akinek segítesz tájékozódni az utcán, vagy a másik ember gyereke, aki pont előtted esett arcra és te voltál az első, aki lehajolt hozzá, azt az érzést kelti fel benned, hogy mintha a családodhoz tartozna, róla is gondoskodnod kell.

A család lehetne az egyetlen olyan közösség, ami egy magasabb jó érdekében tolerálja a konfliktust, hagyja, hogy megtörténjen, de soha nem büntet érte senkit és nem zár ki magából.

Te mit gondolsz? Mit érzel? Hogy látod? Téged mi kötelez el és milyen düh fűt?

Találd ki, fejezd ki, dobd fel, zárd le, mondd meg vagy kérdezz rá, akassz ki vagy nevettess meg – egyszóval hozd idén is az ötletedet az ARC-ra, hogy mint egy család, idén is kismúzoljuk és kitomboljuk magunkat mindannyian egy családi kiállításon!

prae.hu

Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet!

Alkoss képet, és pályázz!"

arc 24

 

Idén ismét ÚJBUDA önkormányzatával együttműködve, terveik szerint a Bikás parkban mutatják be a kiállítást szeptember elejétől.

Az ARC kedvelői idén is hozzájárulhatnak, hogy egy hagyományosan szabad kiállítás legyen a 24. tárlat! Az ARC bankszámlaszáma: 16200010-10073090

Külföldről a következő kódok segítségével lehet utalni az ARC-nak: HU87 1620 0010 1007 3090 0000 0000; Swift kód: HBWEHUHB

A pályázattal kapcsolatos minden információ megtalálható a  facebook.com/arcmagazin, valamint az arcmagazin.hu weboldalakon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés