bezár
 

zene

2009. 11. 01.
8 éves az LD50.hu, a legnagyobb magyar underground közösségi portál
Dátum: 2009.11.13. (péntek) Helyszín: Supersonic (Blue Hell + Red Hell), Bp. III.,, Fényes Adolf u. 28. Belépő: 1.500 HUF
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezt megünneplendő hatalmas party készül a Supersonicban (egybenyitott Vörös Yuk - Kék Yuk), 11 Dj és 2 live act részvételével, LD50 archív kiállítással, profi testfestővel, valamint egy hastáncos lánnyal, aki vad breakcore alapra fogja elvarázsolni a közönséget. Ha érdekel ez a furcsa földalatti mozgalom, vagy csak simán szeretnél egy gigantikusat bulizni olyan zenékre, amiket soha nem fogsz rádióban hallani, olvass tovább!
Újra itt a november, elérkezett az LD50.hu életében a mágikus nyolcas szám. Az a szám, aminek a jelentései között az akadályok és katasztrófák mellett a kirobbanó energia is megtalálható, amit egyaránt használhatunk építésre és rombolásra is. Ezalatt a 8 év alatt rengeteg dolgot éltünk meg, jót is, rosszat is. A Marco Polo apró termében indult útjára ez az egészen megfoghatatlan fanatizmus, ami a mai napig sokunk számára sokkal többet jelent, mint holmi bulizás, fórumozás, szombat esti sörmaraton, vagy épp egy épp aktuális stílus, amit kitehetünk az ablakba. Majdnem kerek 5 éve, az MPc utáni hullámvölgyből kitörve jött az első Kollektíva, ami (minden álszerénység nélkül) egy olyan speciális színt hozott a hazai industrial-darkelectro scene életébe, aminek a hatása még most is erősen érezhető mind a bulikon, mind a közönségen. Ennek eredményeként 2005-ben a K5 megtöltötte az A38-at, ami nyugodtan kijelenthetem, hogy black style party kategóriában azóta is páratlan. 2006 októberében volt a hivatalos utolsó Kollektíva, ami után számomra ez a történet itt véget ért. Tény, hogy a K7-et követte még pár nagyobb megmozdulás, de úgy gondolom, hogy a Kollektíva érzés ott a Supersonicban lezáródott. Legalábbis abban a formában.

Az ld50.hu és a Kollektívák hatására egyre több és több ember kezdte megismerni azt a gondolkodást és azokat a zenei stílusokat, amit az LD50 a magáénak érez, így óhatatlanul is egyre több kisebb-nagyobb buli, koncert ls különféle rendezvény jött létre, amiket azelőtt ritkán vagy épp soha nem lehetett volna megvalósítani. Őszintén mondhatom nektek, hihetetlenül jó érzés látni azt, hogy az 50-100 fős Marco Polo-s (nem mellesleg hibátlan hangulatú) minikoncertek után ellátogat hozzánk egy Combichrist és megtölti a Dürer nagytermét, hogy vigyorogva leszaggassa a fejünket a nyakunkról. Akkor ott úgy éreztem, hogy megérte a több éves munka minden egyes másodperce.

8 év alatt rengeteget változtunk, tapasztaltunk, fejlődtünk. A kezdeti hang eltűnt, ill. nagyon átalakult. Részben azért, mert az emberek és az igények is változnak, részben azért, mert a mi célunk is folyamatosan alakult az évek során (talán magunknak sem mondtuk ki eléggé, hogy nincs meghatározott cél). Az alapító, Damage leköszönése volt az a gyújtópont, ami fájdalmasan, de talán beindított valamit, ami most is maximális hőfokon izzik a színfalak mögött. Az addigi vegetálás helyét átvette a megújult, építő energia, amit megpróbálok minden tudásommal arra használni, hogy valami olyan dolgot kapjunk (ti is, mi is), amitől többek leszünk. Ha valakinek egy csepp köze is van az LD50-hez, érezheti, hogy hatalmas lehetőségeket rejt magában ez a közösség, kőkemény létjogosultsággal rendelkezünk, bármennyire is furcsa, vagy megfoghatatlan a nagyközönségnek az, amit képviselünk. Éppen ezért nem úgy akarok nekimenni a 8. születésnapunknak, hogy siratjuk a múltat, hanem kész tervekkel és célokkal, amikben közösen építjük meg magunknak a saját terünket. Csak így működik.

Ez a születésnapi buli viszont nem csak erről szól, hanem egy nagyon komoly kérdésről is, amit a legutolsó szavazáson már pedzegettem. Hiába az építő energia, ha nincs semmiféle háttér, amiből dolgozzunk. Ha úgy érzitek, hogy ti is hozzá tudtok tenni valamit ehhez a nagy gépezethez, itt az alkalom. Varázsolunk köré egy olyan bulit, amiben remélhetőleg mindenki megtalálja a magának való hangulatot, legyen az 4/4, industrial, gót, metál, vagy éppen Marco Polo-t idéző japán bugi, mindezt régi- és újvonalas lemezpörgetők segítségével, hogy egyensúly legyen a régi gárda és a frissen megjelent tehetségek között. Adunk mellé némi extrát is: egész éjszaka egy profi testfestő fogja a legdurvább mintákkal szétfújni a bevállalósabb partyarcok legkülönfélébb testrészeit, éjfélkor Haalima fog breakcore témákra hastáncolni a KékYuk színpadán, közben pedig az egész helyszínen tartunk egy "LD50 archív" kiállítást a site életének érdekesebb pillanataiból, amivel kapcsolatban van egy játék is: ha van olyan archív anyagod az LD50-ről (cikk, fotó, bármilyen ritka ereklye etc), ami valami miatt nagyon különleges és úgy gondolod, hogy beleillene ebbe a kiállításba, küldd el (djninth(a)gmail, vagy pm). A két legjobb/legérdekesebb anyag kikerül a falra, a tulajdonosa (ill. megtalálója) pedig ingyen jöhet a bulira.
 

 
ld50.hu: 8th birthday

Végezetül pedig itt a buli teljes line upja és részletes információi:

LD50 8. SZÜLETÉSNAP + TÁMOGATÓI PARTY
Dátum: 2009.11.13. (péntek)
Helyszín: Supersonic (Blue Hell + Red Hell), Bp. III.,, Fényes Adolf u. 28.
Belépő: 1.500 HUF
(ha tudsz/akarsz többet adni, a KékYuk bárpultnál elhelyezett "kalapnál" megteheted. a teljes bevételt a sitemotor frissítésére, az új szerverre és az LD50-nel kapcsolatos kiadásokra fordítjuk)
Start: 21:00
Extra: élő testfestés, "LD50 archív" kiállítás, koktélakció, Haalima (breakcore hastánc)

Kék Yuk nagyterem
/industrial, aggrotech, ebm, dark electro, hard electro, psy/
Live: First Aid 4 Souls, Servo.Hatred
Djs: Firen Aggonix (warm up), Dorn, CosmO_O, Sis b2b NINth
Vj: Z!

Kék Yuk kisterem
/dark, goth, metal, party gothic/
Djs: Zero, Bence, Heaven_t, Rini

Vörös Yuk
Nippon Shoxx Retro: Back2MPC
/j-rock, visual kei, j-goth, japán electro-industrial/
Djs: Case+Ji
nyomtat

Szerzők

-- Menyhárt Tibor --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés