bezár
 

irodalom

2009. 11. 04.
Újraindulnak a Gólyavári esték
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sokesztendős szünet után, az ELTE Bölcsészettudományi Karának szervezésében egy új generáció számára új életre kelnek a Gólyavári esték. Az előadássorozat első előadója a Bolyai-díjas Ritoók Zsigmond professzor lesz.
2009. november 11-én 18 órakor, Ritoók Zsigmond Bolyai-díjas professzor ANTIGONÉ című előadásával egy régi hagyomány elevenedik fel az ELTE Bölcsészettudományi Karának Kampuszán.

A Gólyavári esték a 80-as és 90-es években a legkülönbözőbb természeti és társadalmi jelenségek magyarázatára születtek. Az ELTE Bölcsészettudományi Kara most humán előadások elindításával igyekszik feleleveníteni a nagymúltú Gólyavári esték hagyományát.

A havonta megrendezendő előadássorozaton a humán tudományok aktuális kérdéseiről tartanak előadást a hazai tudományos élet legelismertebb bölcsész professzorai.

A Gólyavári esték november 11-én 18 órakor kezdődő első előadásának helyszíne az ELTE BTK Múzeum körút 4. száma alatt lévő Gólyavár épülete.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Kritika Krusovszky Dénes Levelek nélkül című regényéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés