bezár
 

irodalom

2008. 03. 04.
Esterházy a lyoni regénykongresszuson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esterházy a lyoni regénykongresszuson Ötven világhírű íróval egyetemben Esterházy Péter is meghívást kapott május 26. és június 1. között a franciaországi Lyonban megrendezésre kerülő nemzetközi regénykongresszusra.

A Regény Nemzetközi Kongresszusa egyszerre könyvvásár és konferencia is, amelyen ötven francia és külföldi regényíró, kulturális újságírók, valamint olvasók cserélnek eszmét az írás és az olvasás tapasztalatáról. A rendezvényt a Le Monde és a France Inter francia közszolgálati rádió a kortárs művészetek és filozófia kutatóközpontja és népszerűsítője, a lyoni Villa Gillet-vel közösen rendezi.

A tavalyi első kongresszus témája a kortárs irodalom és a valóság viszonya volt. Az idei konferencia címe: "Mekkora találmány a regény!".
Esterházy Péter mellett meghívást kapott többek között Daniel Mendelsohn és Annie Proulx (USA), Ludmilla Ulickaja (Oroszország), Joseph O`Connor (Írország), Duong Thu Huong (Vietnám), Dany Laferriere (Haiti), Elif Shafak (Törökország), Nuruddin Farah (Szomália). Franciaországot képviseli a magyar származású Alain Fleischer, Hélene Cixous, Nicolas Fargues, Yannick Haenel, Olivia Rosenthal és Eric Reinhardt.

nyomtat

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés