bezár
 

irodalom

2008. 03. 21.
Jól lecsapták
Árverésen a Hobbit első kiadása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jól lecsapták A várakozásokhoz képest kétszeres áron, 60 ezer fontért kelt el egy aukción Londonban Tolkien műve, a Hobbit (magyar fordításban A babó) első, 1937-es kiadása.
A Tolkien szerzői hírnevét megalapozó regény első kiadásának 1500 példánya pillanatok alatt elfogyott, azóta 100 millót adtak el a regényből világszerte. Az aukción elárverezett kötetet Tolkien barátjának, Elaine Griffiths-nek ajánlotta: az ő javaslatára keresett kiadót a szerző az először csak a gyerekei számára írt könyvhöz, írja BBC.

A londoni könyvárverésen egyébként az első fordításban megjelent Hobbit-kötet is gazdára lelt: az 1947-es svéd kiadásért 1560 fontot fizetett egy gyűjtő.

Az angolul A hobbit címet viselő regény magyarul eredetileg A babó címen jelent meg 1975-ben, Szobotka Tibor fordításában.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Benedek Anna --


További írások a rovatból

irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
irodalom

Elveszett fiúk Elveszett fiúk
Ben Lerner: Az iskola Topekában - 21. Század Kiadó
irodalom

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E 47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
irodalom

Happy Hump Day Happy Hump Day
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 5. nap

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés