bezár
 

zene

2010. 07. 19.
Csúcsformában az EFOTT
A Kispál és a Borzzal búcsúzott az orfűi fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden előzetes számítást felülmúlt a 2010-es EFOTT: a tavalyi rekordot megdöntve öt nap alatt 68 512 résztvevője volt az orfűi fesztiválnak. A fiatalok fájó szívvel bontottak sátrat és hagyták el a csodálatos helyszínt...
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának zárónapja is kivételes programmal szolgált. A Ladánybene 27 valamint a Ganxsta Zolee és a Kartel EFOTT-on adott jubileumi nagykoncertjei után hasonlóan meghatározó pillanatok következtek: a Kispál és a Borz utoljára lépett fel hazai pályán.

Előtte azonban még a Belmondo és a Belga táncoltatta meg a fiatalokat.

A Kowalsky meg a Vega koncertjén már zsúfolásig telt a nagyszínpad előtti tér, a Kispál és a Borz utolsó „hazai” fellépésére pedig már egy gombostűt sem lehetett leejteni a fesztivál területén. Még a színpadokat elválasztó úttestek is megteltek fiatalokkal, akik együtt énekelték a zenekarral a jól ismert dalokat.

A fesztivál zárónapján közel 18 ezren buliztak, és búcsúztak az idei EFOTT-tól, amely minden eddiginél nagyobb tömeget vonzott. Az új számítógépes beléptető- és nyilvántartó rendszernek köszönhetően a szervezők már látják a résztvevők pontos számát, amely megdöntve a tavalyi rekordot, 68 512 főt mutat.

A fesztivál szervezői az EFOTT ideje alatt egy jelentős támogatóra is szert tettek: a kánikulában gazdag időjárásra, amely a zenei élmények mellett igazi nyaralássá varázsolta az Orfűn töltött napokat.

EFOTT – csak szabadon…




 
nyomtat

Szerzők

-- Kovács Miklós --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés