bezár
 

zene

2010. 08. 12.
Placebo-koncert ősszel a Budapest Arénában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Placebo-koncert ősszel a Budapest Arénában A Brian Molko, Stefan Olsdal és Steve Forrest nevével fémjelzett Placebo hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvendő kult-csapat. Több ízben is felléptek a Sziget Fesztiválon, önállóan a Petőfi Csarnokban, valamint a Depeche Mode kísérőzenekaraként a Puskás Ferenc Stadionban. Legutóbb a 2009. júniusában megjelent Battle For The Sun című albumuk kapcsán jártak nálunk, a Sziget egyik húzóneveként, és bár új nagylemezt nem adtak ki az idén, a turnézásnak nem nyomtak stopot és megújult setlist-tel várják azokat, akik tavaly nem, vagy épp nem elégszer látták őket.
Placebo Live 2010
A Placebo 2009-ben elszenvedett egy tagcserét - dobost váltottak -, a frontember, Brian Molko szavait idézve azonban „olyan ez számunkra, mint egy új kezdet, felüdített és felfrissített, készek vagyunk leigázni a világot”.
 
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly novemberben a csapat megnyerte az MTV Europe Music Awards Legjobb Alternatív Előadónak járó díját, koncertjeikkel pedig számos arénát töltöttek meg Európa-szerte. Köztük a londoni O2-t, ahol a Placebo eddigi legnagyobb show-ját abszolválta.
Placebo Live 2009
Az idei év elején ellátogattak Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába és Dél-Amerikába, ezen kívül jártak még Izraelben és Libanonban is. Jelenleg Európa nagy fesztiváljait koncertezik végig, amit az ősszel egy sportcsarnok-turné követ, mely Tokióban ér véget október 24-én.
 
A Battle For The Sun című albumukat idén újból megjelentetik, egy speciális „Redux Edition”-ben, mely a remaszterelt számok mellett egy 10 track-es bónusz CD-t is tartalmaz. A banda legutóbbi munkája egyébként az Alternative Press részéről 4 és feles értékelést kapott a maximális 5 csillagból - „egyszerűen nem található rajta töltelékszám”.
Battle For The Sun Redux Edition
A Placebo szeptember 15-i budapesti koncertjén sem lesz töltelékszám, ez már biztos, hiszen a karrier-indító Nancy Boy-tól kezdve, az Every You Every Me-hez hasonló örökzöld slágereken keresztül a vadonatúj Bright Lights című kislemezig szinte minden fontos dalukat eljátszák majd!
 
Aki még nem tette volna meg, hát időben biztosítsa a belépőjét az őszi koncertszezon egyik legrangosabb eseményére, mely a Multimedia Concerts szervezésében kerül megrendezésre a Budapest Arénában.


nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés