bezár
 

zene

2010. 08. 27.
Front Line Assembly és Leæther Strip Budapesten
2010. október 16. Diesel Club
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Front Line Assembly és Leæther Strip Budapesten Front Line Assembly és Leæther Strip - e nevek hallatán már akkor is felkapják a fejüket az elektronikus zenék hazai hívei, ha a két EBM legenda külön-külön koncertezik nálunk. A Black Head Agency jóvoltából most egy este leforgása alatt egy ugyanazon színpadon láthatjuk őket, ahogy minden bizonnyal erőtől duzzadó programmal döngölik bele a közönséget a budapesti Diesel Club táncparkettjébe!
A két együttes előtt még egy fiatal osztrák techno-csapat, a future-popot, progresszív trance-t és cyberpunkot ötvöző mind.in.a.box melegíti be az elektro-fanokat. Egy szó, mint száz - igazi techno-orgiára van kilátás október 16-án.
FLA
Az est két főszereplője közül a Front Line Assembly legénysége nemrégiben már tiszteletét tette Budapesten: 2007. júliusában léptek fel a Petőfi Csarnokban - akkor is a Black Head stáb jóvoltából. A koncertet mind a rajongók, mind a zenekar megőrizte jó emlékezetében. Talán ennek is köszönhető, hogy nem kellett sokáig győzködni őket arról, hogy a június 25-én megjelent Improvised Electronic Device című nagylemezükhöz kapcsolódó turné dátumai közé Budapestet is beiktassák. A Bill Leeb vezette kanadai indusztriál-csapat így ismét nálunk játszik, és bemutatja sorrendben 15. albumát, mely sokkal erősebb és táncolhatóbb az elődeinél. Kíváncsian várjuk őket!

Nemkülönben a dán fenegyerek, Claus Larsen 1988-ban életre hívott projektjét, a Leæther Strip-et! A főként EBM, poszt-indusztriál és filmzenei alapokból építkező Leæther Strip idén többCD-vel is jelentkezett, ezek közül a Mental Slavery a legfrissebb megjelenésű, melyről (a) The Bears Aren't Sleeping Tonight című tételt másolták ki EP-re, amihez több mint fél tucat remix készült. Az aktuális Leæther Strip nagylemezen (limitált box set-kiadás) egyébként 66 (!) új felvétel található.
Claus Larsen
A Mental Slavery-nek megvan a 90-es éveket idéző klub-hangulata, de az atmoszférikus, borongósabb elektronika is képviselve van az új albumon. Reméljük, hogy a 2005. óta újra (hiper)aktív Claus Larsen a színpadon is legalább olyan magas szinten műveli a mesterségét, mint a stúdióban.

Az előzenekarosdi nem túl hálás feladat, ezért is fogadjuk majd megkülönböztetett figyelemmel az Ausztriából hozzánk érkező mind.in.a.box formációt. Stefan Poiss és Markus Hadwiger csapata ebben az évben jelentette meg R.E.T.R.O. című - sorrendben negyedik - stúdióalbumát, mely a Commodore 64-nek és a hozzá hasonló, 8-bites számítógépekkel fémjelzett korszaknak állít emléket - a zene nyelvén. Egy izgalmas időutazásra hívnak tehát minket a „sógorok”, a FLA vendégeiként.

mind.in.a.boxA fentieket összegezve, minden adva van ahhoz, hogy egy remek hangulatú estén összegyűljenek az elektronikus zenék rajongói, és megmutassák, hogy igenis van még jelene, mi több, jövője ennek a műfajnak! E különleges összeállítású koncerthármast a Budapesti Őszi Fesztivál is programjai közé emelte. Nem véletlenül…
 
Jegyek augusztusban 4990 Ft-os reklámáron kaphatók a METRO-NÓMban!
 
Jegyrendelés + további infok:

http://black-head.hu/

 
http://www.bof.hu/2010/program.php?l=hu&id=4429
nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
Interjú Szabó Dániellel külföldi érvényesülésről, versenyzésről, a siker lehetséges jelentéseiről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kecskés D. Balázs válaszol
Tool-koncert, 2022.05.24., Papp László Budapest Sportaréna

Más művészeti ágakról

A Rumini című táncszínházi előadásról
Neked már megvan a heti Praedád?
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Egy házasság helyzete (2. évad)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés