bezár
 

film

2010. 11. 02.
Koprodukciós elismerés Zeynep Özbatur producernek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koprodukciós elismerés Zeynep Özbatur producernek Az EURÓPAI KOPRODUKCIÓS DÍJ - Prix EURIMAGES a koprodukciók európai filmgyártásban betöltött meghatározó szerepét ismeri el. A negyedik alkalommal megítélt díj nyertesét Rómában, a "New Cinema Network" rendezvényén jelentették be a filmipar és a sajtó számos képviselőjének jelenlétében.

Az idei díjat egy kiemelkedően jelentős producer kapja, aki karrierje során mindig egyéb európai filmgyártókkal dolgozott együtt, hogy közösen népszerűsítsék és fejlesszék az európai filmgyártást: Zeynep Özbatur neve remekül cseng a nemzetközi filmgyártásban, a producer a törökországi Isztambulban működő Zeyno Film Production gyártócéget vezeti.

Zeynep Özbatur volt a producere Nuri Bilge Ceylan két legutóbbi filmjének is, a díjnyertes HÁROM MAJOM és IKLIMLER című moziknak, melyeket az Eurimages is támogatott. Özbatur a Marmara Egyetem Film és Televíziós szakán végzett 1991-ben. 1986 óta dolgozik film- és reklámgyártásban. 1994-ben egyik alapító tagja volt a CO Productions cégnek, amely számos reklámot készített. A producer asszony nemrég alapította meg saját gyártócégét, a Zeyno Filmet, amely egyúttal fiatal szakembereket is képez a török filmgyártás számára.

Az EURÓPAI KOPRODUKCIÓS DÍJ - Prix EURIMAGES elismerést Zeynep Özbatur 2010. december 4-én fogja átvenni az Európai Filmdíjak ceremóniáján az észtországi Tallinnban. Az Eurimages 1998-as megalapítása óta európai filmes alkotások számára biztosít koprodukciós, forgalmazási és bemutatási támogatást.

További információ az alábbi címen olvasható: www.coe.int/Eurimages.

nyomtat

Szerzők

-- Iván István --


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés