bezár
 

gyerek

2008. 11. 14.
Könyvújdonságok télre a Móra kiadótól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kicsiknek mesekönyvet, hangoskönyvet, kisiskolásoknak ismeretterjesztő kiadványokat, a kamaszoknak pedig démontörténetet és fiú-lány kapcsolatról szóló kötetet kínál a Móra Ferenc Könyvkiadó Zrt., amely csütörtökön, Budapesten mutatta be a téli könyvvásárra szánt újdonságait.

Mint azt Janikovszky János, a Móra kiadó elnök-vezérigazgatója elmondta, idén összesen 161 kötetet jelentetnek meg, amelyből 75 régi, újranyomott könyv, míg 86 teljesen új.

Merényi Ágnes, a Móra Kiadó főszerkesztője a téli kínálatból elsősorban három kötetet emelt ki, köztük Timothée de Fombelle Ágrólszakadt Tóbiás című, számos nemzetközi díjjal kitüntetett regényét. A kötet egy liliputi világot tár ifjú olvasói elé, amelynek főhőse a másfél milliméter "magas" Tóbiás, aki egy fa lakói között él, és bajba kerül, amikor tudós apja szembeszáll a hatalmaskodó Furkó Dömével.

Timothée de Fombelle Franciaországban és Vietnámban tanított irodalmat, majd érdeklődése a színház felé fordult. Az Ágrólszakadt Tóbiás az első regénye, amely egy csapásra nemzetközi sikert hozott számára: magyar, angol, olasz, német, török, holland, lengyel fordítása mellett hamarosan bolgár, cseh, görög, spanyol, héber, japán, koreai, litván, brazil, román, vietnámi nyelven is olvasható - mondta Merényi Ágnes.

Mikó Csaba, a fiatal írónemzedék egyik ígéretes alakja is új kötettel jelentkezik. A szerző elsősorban drámáival keltett feltűnést, Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Legújabb regénye a Tükörváros titka, amelynek története először egy tervezett animációs film forgatókönyveként létezett - említette érdekességként Dóka Péter szerkesztő, hozzátéve, hogy a sokszereplős kalandregény megformáltságával, remek cselekményvezetésével és érzékeny emberábrázolásával a magyar gyermekirodalom legjobb hagyományait követi.

A könyv főszereplője a 12 év körüli testvérpár Marcó és Amira, akik Tükörvárosba készülnek, hogy eltűnt apjuk nyomára bukkanjanak. A regénynek sajátos közép-európai ízt ad, és egyúttal megkülönbözteti minden más hasonló külföldi regénytől, hogy a szerző szemléletesen és részletezve írja le a diktatúra sajátosságait, és lebilincselő módon leplezi le a tömeglélektan olykor kegyetlen működését.

A Móra Kiadó X könyvek sorozatának legújabb kötete Sohonyai Edit Mocsok Csillag című, 15 éven felülieknek szóló könyve, amely a szerző Le a csajokkal! és Le a pasikkal! című regényeinek a folytatása. A főszereplők, Böbe és Tamás már régóta egy párt alkotnak, ebben a kötetben immár a testiséggel ismerkednek.

Sohonyai Edit 1970-ben született Székesfehérváron. Első regényét - Macskaköröm - 18 és fél évesen írta. Ma már az egyik legnépszerűbb, kamaszoknak, kamaszokról író szerző, aki nemrég vehette át a Fejér Megyei Prima Díjat. Országszerte tart rendhagyó író-olvasó találkozókat, amelyeken a metakommunikációról, az önbizalomról - leginkább annak hiányáról - és a szexualitás alapjairól beszél a kamaszoknak.

A Móra Kiadó téli könyvvásárra szánt kötetei között megtalálható még Szepes Mária Pöttyös Panni kedvenc meséi című kötete, amelynek kéziratát a szerző tavaly bocsátotta a kiadó rendelkezésére. A fiatalok két új Móra-hangoskönyvet találnak a boltok polcain: Szepes Mária Pöttyös Panni című meséjét Vencel Vera előadásában és Lázár Ervin Bab Berci kalandjai című művét Mikó István tolmácsolásában.

A négy év felettieknek jelentette meg Kis felfedező zsebkönyvek címmel új ismeretterjesztő sorozatát a Móra kiadó. A minienciklopédiák színes képek és átlátszó fóliák segítségével keltik fel a kicsik figyelmét környezetük iránt. A sorozat első négy darabja A virág, A katicabogár, Az autó és A kalózok címmel jelent meg.
 
A kisiskolások forgathatják nagy élvezettel a Mesél a festmény című képzőművészeti ismeretterjesztő sorozatot, amelynek legújabb köteteiből - Gyermekjátékok, A négy évszak - a képzőművészet remekműveivel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Az egész család számára hasznos ismereteket nyújthat a Krónika sorozat legfrissebb kiadványa, amely a Római császárok krónikája címmel jelent meg. 

Végül egy kamaszoknak szóló sikersorozat legújabb kötete: megjelent Darren Shan Démonvilág-sorozatának 7. darabja is, Árny címmel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés