bezár
 

zene

2008. 07. 09.
Nemzeti Filharmonikusok – 50 éve Martonvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzeti Filharmonikusok – 50 éve Martonvásáron Immár 50 éve szól nyaranta Beethoven muzsikája a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában, a Nemzeti Filharmonikusok jóvoltából. Idén sem lesz ez másképp: júliusban három egymást követő szombat este hangzanak el Beethoven népszerű művei ebben a varázslatos környezetben.
12-én este 7 órától Ariel Zuckermann, 19-én Kocsis Zoltán, 26-án Vásáry Tamás dirigálja a Nemzeti Filharmonikusokat.

12-én a IX. szimfónia előadásában az NFZ és a Nemzeti Énekkar mellett kitűnő énekes szólistákat hallhat a közönség: Fodor Beatrixot, Kovács Annamáriát, Gulyás Dénest és Sólyom-Nagy Sándort. 19-én Kocsis Zoltán meghívására egy ifjú zongorista, Báll Dávid mutatkozik be az Esz-dúr zongoraverseny szólistájaként. 26-án az Egmont-nyitány és a Sors-szimfónia után a C-dúr mise csendül fel, melyben ismét nagyszerű énekesekkel találkozhatunk: Tokody Ilonával, Németh Judittal és Szvétek Lászlóval, valamint Brickner Szabolccsal, aki ez év májusában megnyerte a világ egyik legtekintélyesebb komolyzenei seregszemléjét, a belgiumi Erzsébet királyné versenyt.
Kocsis Zoltán Martonvásáron
A Nemzeti Filharmonikusok martonvásári koncertjeinek 50 éves jubileuma alkalmából július 12-én kiállítás nyílik a kastély előcsarnokában, az esti hangversenyek előtt, 17.45-től pedig a zenekar tagjai ingyenes kamarakoncertekre várják az érdeklődőket.
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Alex Garland: Polgárháború
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés