bezár
 

film

2008. 10. 16.
NVT: filmjogok a Nemzeti Filmarchívumhoz kerülnek vagyonkezelésre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nemzeti filmvagyonba tartozó szerzői vagyoni és felhasználói jogok a Dialóg Filmstúdió Kft.-től és a MOKÉP-Pannónia Kft.-től a jövőben a Magyar Nemzeti Filmarchívumhoz kerülnek vagyonkezelésre - többek között erről határozott szerdai ülésén a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT).
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntése szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez kerülnek a nemzeti filmvagyonba tartozó azon szerzői vagyoni jogok és filmelőállítói szomszédos jogok, valamint a filmek negatívjain fennálló tulajdonjogok, amelyekről a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 2. paragrafus 26. pontja rendelkezik.

Az említett szerzői vagyoni jogok korábban négy filmstúdiónál, a az Objektívnél, a Hunniánál, a Budapestnél és a Dialógnál voltak, majd egy kézbe, a Dialóg Kft.-hez kerültek - felelte az MTI kérdésére Száraz Gábor.
Az NVT szóvivője azt is elmondta, hogy a nemzeti kulturális örökség részét képező jogokat, valamint a MOKÉP-Pannónia Kft.-hez tartozó forgalmazói jogokat vette át az NVT Zrt., s adja tovább vagyonkezelésre a Magyar Nemzeti Filmarchívumnak.

Száraz Gábor nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy milyen összeget képviselnek az említett jogok, ugyanakkor közölte, hogy a Dialóg Kft. alaptőkéjét 900 millió forinttal, 46 millió forintra csökkentette az NVT azután, hogy a Dialógból kikerültek a filmekhez tartozó szerzői vagyoni jogok.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés