bezár
 

irodalom

2017. 03. 22.
PRAE.HU 10 PLUSZ – Centauri az első vendég
Szülinapi sorozatunk indul március 28-án, 19 órakor a Keletben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz éves múlt a prae.hu művészeti portál. Ezért egy sorozatot terveztünk szerkesztőségi üléseink helyszínével, a Kelet Kávézóval együttműködve. Minden rovat vezetője kitalál egy beszélgetést egy vagy két olyan vendéggel, akiket szíve szerint szívesen lát, vagy mutat be olvasóinknak, barátainknak. A témák izgalmáról is a rovatvezetők gondoskodnak. A műsorra havonta egy alkalommal, kedden, 19 órától kerül sor a Kelet Kávézóban, Budapesten, a Bartók Béla út 29. szám alatt.

Első alkalommal a PRAE.HU 10 PLUSZ sorozatban a magyar irodalom fenegyerekét, Centaurit látjuk vendégül. A prae.hu művészeti portálként, médiumként a nyilvánosság elkötelezettje 2006 óta – Centauri szintén 2006-ban lépett színre, azóta rejtőzködik. Ahogy ő fogalmaz: 10 év az irodalomban, 30 év a vadonban. Most azonban elvállalta, hogy válaszol Benedek Anna, a prae.hu irodalmi rovatvezetője és Balogh Endre főszerkesztő kérdéseire.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/192075727945724/

A következő esemény majd április 18-án, kedden 19 órától lesz, amit Boczán Bea, a gyerek rovat vezetője szervez. Talán néhányan emlékszünk még arra, amikor nem igazán lehetett kortárs ifjúsági regényt kapni magyar szerzőtől. De ma már szinte alig – köszönhetően annak a színes, gazdag választéknak, ami a boltokban fogad bennünket. Tudatos kiadói stratégia, profin felépített írói brandek, valóságszagú tiniregények együttese kellett ehhez. Kalapos Éva Veronika D.A.C. sorozata az egyik első volt az érzékeny, empatikus, a tinik problémáiról őszintén beszélő könyvek sorában, Molnár T. Eszter Bakos családja (Stand up!, Most már igazán) pedig most robbant nagyot. A két írót trendekről, hitelességről, a tiniirodalom sajátos helyzetéről, vélt vagy valós felelősségéről Varga Betti kérdezi.  

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés