bezár
 

irodalom

2017. 11. 09.
Magyar irodalom a bécsi nemzetközi könyvvásáron
Bartis Attila, Bencsik Orsolya, Molnár T. Eszter, Kiss Tibor Noé, Selyem Zsuzsa és Szőcs Petra Bécsben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartis Attila, Bencsik Orsolya, Molnár T. Eszter, Kiss Tibor Noé, Selyem Zsuzsa és Szőcs Petra  képviseli idén Magyarországot a november 9. és 12. közötti a Buch Wien nemzetközi bécsi könyvvásár Donau Lounge programjában. A KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával megrendezett fórumon immár hatodik éve találkozhat az osztrák közönség a Duna-térség kulturális kínálatával és a kortárs irodalom legjavával.

Idén tíz Duna menti országból, csaknem félszáz vendég szerepel a Donau Lounge irodalmi sorozat színpadán, a bécsi könyvvásáron. A könyvbemutatókkal és pódiumbeszélgetésekkel színesített program a frissen németre fordított kortárs magyar műveken túl további magyar vonatkozást is tartogat: bemutatja új könyvét két, évtizedek óta Magyarországon élő szerző, Hans-Henning Paetzke és Nick Thorpe.

A bécsi Collegium Hungaricum és a Publishing Hungary program hat éve útjára indított irodalmi sorozatának nem titkolt célja, hogy a könyvbemutatókkal és az író-olvasó találkozókkal új, értékes darabokkal egészítse ki a térség kulturális mozaikját.

Az idei program széles nemzetközi összefogással valósul meg: a Buch Wien könyvvásárnak, a bécsi Collegium Hungaricumnak és a Publishing Hungary programnak évek óta partnerei az osztrák minisztériumok és irodalmi intézmények, a Traduki nemzetközi irodalmi fordító szervezet, valamint a Duna menti országok bécsi kulturális intézetei. A rendezvénysorozatban csaknem húsz, osztrák és német kiadó vesz részt. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés