bezár
 

színház

2017. 11. 20.
Lengyelül mutatja be darabját a Recirquel Társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Lódzi Nagyszínházban vendégszerepel kedden a Recirquel újcirkuszi társulat a lengyelországi magyar kulturális évad keretében, A meztelen bohóc című darabot lengyelül mutatják be - tájékozatta a KKM-Balassi Intézet hétfőn az MTI-t.

Az összegzés szerint a társulat legmonumentálisabb, egész estés újcirkuszi darabja a világ számos országában aratott már szakmai és közönségsikert.
    

Szkéné színház

A Recirquel 2012-ben alakult Budapesten Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével. A társulat olyan egész estés nagyszínpadi produkciókat alkot, amely a cirkuszművészetet társművészetek bevonásával gondolja újra, az előadásokban hangsúlyos szerepet kap a zene, a látványvilág és a történetmesélés is. A Recirquel nemzetközi karrierje három éve indult, mára rendszeresen lépnek fel színházakban és fesztiválokon Európában és a nagyvilágban egyaránt - olvasható a közleményben.
    

A Magyarországon 2014-ben bemutatott A meztelen bohócot januárban Cannes-ban több mint 2400 néző előtt adták elő, februárban pedig a tel-avivi operaházban egy hét alatt több mint hétezer néző látta az előadás.
    

A Recirquel Társulat alapító-művészeti vezetője, Vági Bence elmondta: korábban már francia és héber nyelven is előadták A meztelen bohócot, s eddigi tapasztalataik szerint a nyelvtanulás mindenképpen megéri, hiszen a nézők nagyra értékelik a gesztust, hogy az anyanyelvükön láthatják az előadást és sokkal intenzívebben élik is át azt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés