bezár
 

irodalom

2017. 11. 22.
Irodalom a képernyőn
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2017. november 23-án, csütörtök délután 15 órától tanácskozást rendeznek a Magyar Írószövetség klubtermében, mely elsősorban a kortárs magyar irodalom mozgóképes megjelenítését tárgyalja, különös hangsúllyal az adaptációkra és az irodalmat, annak alakjait bemutató televiziós sorozatokra. 

„Az Orczy Kultúrkert Egyesület által kezdeményezett közös gondolkodás célja az, hogy felhívja a figyelmet a film és az irodalom kapcsolatában rejlő lehetőségekre. Arra, hogy két olyan művészeti ágról van szó, amelyek kéz a kézben járva erősen inspirálhatják egymást a művészi önkifejezés útján.” – nyilatkozta az MTI-nek Erős Kinga irodalomtörténész, az esemény egyik szervezője.

A konferencia nyitóelőadását Tasi István kulturális antropológus, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanára tartja majd A művészet célja címmel. Az általános kitekintés után a többi előadó szűkebben beszél majd az esemény címében is megjelölt témáról. Tóth Klára, a Magyar Művészeti Akadémia filmes tagozatának tagja a kortárs magyar irodalom filmes feldolgozásairól, Végh Attila filmkritikus Ranódy László Kosztolányi-adaptációiról, Hollós László a Szerelmes földrajz című televíziós sorozat elmúlt másfél évtizedéről tart majd előadást.

Őket követi Pál Dániel Levente, aki a Veszettek című Goda Krisztina és a az 1945 című Török Ferenc filmek rendhagyó összehasonlító vizsgálatára vállalkozik. A konferenciát Csontos János (szintén lapunk munkatársa) előadása fogja zárni: ő a televízióban januártól induló Írókorzó című, kortárs magyar írókat bemutató portrésorozat szempontjaiba és kulisszatitkaiba avatja be a hallgatóságot.

Helyszín: 1062 Budapest, Bajza utca 18. I. emelet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés