bezár
 

irodalom

2009. 06. 29.
Ki írta az év legjobb szakdolgozatát?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Tudományos Akadémia Modern Filológiai Társasága idén először, hagyományteremtő céllal pályázatot hirdetett „Az év szakdolgozata” címmel. A társaság azoknak a végzett vagy végzős hallgatóknak a jelentkezését várta, akik legfeljebb két éve, 2007-ben védték meg szakdolgozatukat nyelvtudomány, irodalomtudomány vagy kommunikáció- és médiatudomány témakörben.
A beérkezett majdnem 160 dolgozatot a Modern Filológiai Szemle szerkesztőbizottsága, a szakterület elismert szakemberei bírálták. A díjakat a társaság éves konferenciáján, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gólyavárában, június 24-én adta át prof. dr. Nyomárkay István, a Társaság elnöke és a Modern Filológiai Szemle szerkesztői, Pál Dániel Levente és Veszelszki Ágnes.

A díjazottak:

Nyelvészet

Borbély Angéla: Orosz–lengyel lexikai párhuzamok (orosz nyelven)(Pécsi Tudományegyetem, konzulense: Robert Wołosz)
 
Irodalom

Zsigmond Adél: „a méreg az mandulaízű”. A nézőpontiság kérdése és következményei a gyermeki gondolkodást érvényesítő kortárs magyar családregényekben (Babeş–Bolyai Tudományegyetem, konzulense: Balázs Imre József)

Kommunikációtudomány

Havasmezői Gergely: A Vörös Ujság. Egy kommunista lap a Népköztársaságban és a Tanácsköztársaságban. 1918–1919. (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, konzulense: Speidl Zoltán)

"Az év szakdolgozata" (díjátadó)
 
Az átadók: prof. dr. Nyomárkay István, Veszelszki Ágnes, Pál Dániel Levente – és a díjazottak: Borbély Angéla, Zsigmond Adél, Havasmezői Gergely


A díjazott munkák hamarosan megjelennek a Társaság folyóiratában, a Modern Filológiai Szemlében.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés